Al Ahly - Real Madrid, meci contând pentru semifinalele Campionatului Mondial al Cluburilor, este programat, miercuri, 8 februarie, de la ora 21:00, pe Stade Prince Moulay Abdellah din Rabat (Maroc), şi va fi transmis în direct pe platforma de streaming FIFA+.

Mingi de fotbalFoto: Ricardo Larreina / Shutterstock Editorial / Profimedia

A doua semifinală de la Club World Cup le aduce faţă în faţă pe Al Ahly, finalista ultimei ediţii din CAF Champions League, şi Real Madrid, deţinătoarea trofeului UEFA Champions League.

Al Ahly Cairo, cea mai titrată echipă din Egipt, a pierdut ultima finală din CAF Champions League, 0-2 cu Wydad Casablanca (Maroc), după ce câştigase trofeul cu un an mai devreme, în 2021, 3-0 în ultimul act cu Kaizer Chiefs (Africa de Sud).

Al Ahly, echipă antrenată din 2022 de fostul internaţional elveţian Marcel Koller, a fost nevoită se treacă două tururi pentru a ajunge în semifinalele competiţiei, 3-0 cu Auckland City (Noua Zeelandă), câţtigătoarea OFC Champions League, şi 1-0 cu Seattle Sounders (SUA), deţinătorea trofeului CONCACAF Champions League.

Al Ahly este echipa cu cele mai multe meciuri jucate la Campionatul Mondial al Cluburilor, 19, şi a terminat pe locul trei la ultimele două ediţii.

În campionatul intern, Al Ahly este lider, cu 37 de puncte după 15 meciuri, cu şase puncte peste următoarele două clasate, Pyramids şi Future, care au şi câte un meci în plus disputat.

Real Madrid intră în competiţie direct în semifinale şi are un început de 2023 sub aşteptări: este pe locul 2 în LaLiga după 20 de etape, la opt puncte în spatele liderului Barcelona, în faţa căruia a pierdut şi Supecupa Spaniei, scor 1-3 la Riad (Arabia Saudită).

Echipa antrenată de Carlo Ancelotti vine după o înfrângere surprinzătoare în campionat, 0-1 în deplasare cu Mallorca, şi se prezintă la competiţia din Maroc fără Karim Benzema, Thibaut Courtois, Eder Militao, Ferland Mendy, Lucas Vazquez şi Eden Hazard, toţi accidentaţi.

Real Madrid are cele mai multe trofee Club World Cup în palmares, patru la număr, cucerite în 2014, 2016, 2017 şi 2018, reuşind să se impună în acest format de fiecare dată când a participat.

Echipe probabile

Al Ahly: El Shenawy - Hany, Metwaly, Abdelmonem, Maaloul - Dieng - Kahraba, Fathi, El Solia, Mohamed - Tau.

Real Madrid: Lunin - Carvajal, Rudiger, Nacho, Camavinga - Kroos, Tchouameni, Dani Ceballos - Valverde, Rodrygo, Vini Jr.

Superbet oferă cota 2,10 pentru pronosticul GG: ambele echipe să marcheze în meciul Al Ahly - Real Madrid.

Al Ahly - Real Madrid GG


Cotă 2.10


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol