​Marseille - PSG, meci contând pentru optimile de finală din Cupa Franţei, este programat, miercuri, 8 februarie, de la ora 22:10, pe Stade Velodrome, şi va fi transmis în direct de platforma de streaming AntenaPLAY.

Mingi de fotbalFoto: RTS / Shutterstock Editorial / Profimedia

Marseille şi PSG, primele două clasate din Ligue 1, se întâlnesc într-un nou episod din „clasicul” Franţei, de data acesata în optimile de finală ale cupei, în care se joacă o singură manşă eliminatorie.

Rivalitatea dintre OM şi PSG nu este nici geografică, nici sportivă la origine, ci a fost declanşată la începutul anilor ‘90 de şefii celor două cluburi, după ce Bernard Tapie a preluat-o pe Marseille, iar Parisul a ajuns în proprietatea grupului media Canal+.

Marseille este pe locul 2 în campionat, cu 46 de puncte după 22 de etape, la opt puncte în urma liderului PSG, şi vine după o înfrângere neaşteptată în Ligue 1, 1-3 acasă cu Nice, singurul meci pierdut din ultimele 11 disputate în toate competiţiile.

Echipa antrenată din acest sezon de croatul Igor Tudor a trecut în primul tur al Cupei Franţei de Hyeres (liga a patra), pe 7 ianuarie, scor 2-0 acasă, iar în 16-imile de finală ale Cupei Franţei a eliminat-o pe Rennes, pe 20 ianuarie, scor 1-0, tot pe teren propriu.

PSG, liderul din Ligue 1, cu 54 de puncte acumulate după 22 de partide, cu opt puncte peste urmăritoarele Marseille şi Lens, vine după o victorie pe teren propriu în campionat, 2-1 cu Toulouse.

Trupa pregătită de Christophe Galtier a ajuns în această fază din Coupe de France după ce a trecut de Chateauroux (liga a treia) în primul tur, scor 3-1 pe 6 ianuarie, şi de Pays de Cassel (liga a şasea) în 16-imile de finală, scor 7-0 pe 23 ianuarie, de fiecare dată în deplasare.

Olympique Marseille a câştigat de 10 ori Cupa Franţei, ultima oară în 1989, 4-3 într-o finală cu Monaco jucată pe Parc des Princes, în timp ce Paris Saint Germain are în palmares 14 trofee (record), cel mai recent cucerit în 2021, 2-0 în ultimul act cu Monaco, pe Stade de France.

În ultima partidă directă, disputată în Ligue 1, pe 16 octombrie 2022, Paris Saint Germain s-a impus în faţa celor de la Olympique Marseille, pe teren propriu, cu 1-0, graţie unui gol marcat de Neymar, în minutul 45+2.

Superbet oferă cota 1,57 pentru pronosticul GG: ambele echipe să marcheze în meciul Marseille - PSG.

Marseille - PSG GG


Cotă 1.57


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol