FCSB - Farul Constanţa, meci contând pentru etapa a 23-a din campionatul României, este programat, duminică, 29 ianuarie, de la ora 19:00, pe Arena Naţională din Bucureşti, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Mingi de fotbalFoto: Maksim Konstantinov/SOPA Image / Shutterstock Editorial / Profimedia

FCSB şi Farul Constanţa se întâlnesc în derby-ul etapei a 23-a din SuperLiga, într-un meci din care ambele echipe speră să obţină maximum posibil pentru a nu pierde contactul cu liderul CFR Cluj.

FCSB are 41 de puncte, cu şase mai puţine decât ocupanta locului 1, CFR Cluj, şi vine după o victorie obţinută în etapa precedentă, scor 1-0 în deplasare cu Hermannstadt.

Gruparea patronată de Gigi Becali are probleme la nivelul băncii tehnice, acolo unde Mihai Pintilii, antrenorul de facto al echipei, este în plin conflict cu Lucian Burchel, directorul Şcolii de Antrenori din cadrul FRF, şi riscă să fie suspendat.

FCSB are al doilea atac din campionat, cu 37 de goluri marcate (după Farul Constanţa, 42) şi a bifat şase victorii, patru egaluri şi o înfrângere în meciurile disputate pe teren propriu în acest sezon.

Între timp, Gigi Becali şi-a anunţat retragerea de la FCSB, dar numai după ce echipa va ajunge din nou în grupele UEFA Champions League: „Este ultimul meu obiectiv în fotbal. După aceea, nu mă mai interesează, probabil mă voi retrage. Dar vreau grupele, pentru că acum vorbim de 30-40 de milioane de euro din start. Sunt bani mulţi”.

Farul Constanţa a pierdut fotoliul de lider etapa trecută, când a fost învinsă pe teren propriu cu CFR Cluj, scor 0-3, şi a rămas cu 45 de puncte, cu două mai puţine decât gruparea din Gruia.

„Marinarii” sunt foarte eficienţi pe terenuri străine, având cinci victorii, patru remize şi două înfrângeri în meciurile disputate în deplasare în acest sezon, şi tocmai l-au pierdut pe Alexi Pitu, transferat la Bordeaux (Ligue 2) pentru aproximativ două milioane de euro.

„După meciul cu CFR Cluj, disputăm o nouă partidă mare, contra unui adversar foarte bun, aflat într-o formă deosebită. Trebuie să ne autodepăşim pentru a spera la un rezultat favorabil. E un meci dificil, dar şi noi suntem buni, aşa cum am demonstrat în tur”, a declarat Gică Hagi.

În meciul tur, Farul Constanţa s-a impus pe teren propriu în faţa celor de la FCSB, scor 3-1, goluri marcate de Alibec 23p, Doukoure 45+2, Grameni 77, respectiv, Compagno 70.

Superbet oferă cota 1,90 pentru pronosticul GG: ambele echipe să marcheze în meciul FCSB - Farul Constanţa.

FCSB - Farul Constanţa
GG

Cotă
1.90

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol