​U Cluj - Rapid, meci contând pentru etapa a 23-a din campionatul României, este programat, vineri, 27 ianuarie, de la ora 20:00, pe Cluj Arena, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Mingi de fotbalFoto: RTS / Shutterstock Editorial / Profimedia

U Cluj şi Rapid deschid etapa a 23-a din SuperLiga cu un derby de tradiţie al fotbalului românesc, cele două echipe venind după victorii în primele partide din 2023.

U Cluj este pe locul 14 după 22 de etape, cu 22 de puncte, la două puncte de echipele aflate deasupra liniei de retrogradare (Hermannstadt, FC U Craiova, FC Argeş şi FC Botoşani ocupă locurile 9-12, fiecare cu câte 24 de puncte).

Ardelenii au câştigat în etapa precedentă, 2-1 pe teren propriu cu FC Voluntari, la revenirea lui Ioan Ovidiu Sabău ca antrenor principal după o pauză de opt ani, dar oaspeţii au jucat din minutul 48 în 10 oameni.

„Şepcile roşii” au al doilea cel mai slab atac din campionat, cu 16 goluri marcate (doar CS Mioveni, ultima clasată, a înscris mai puţine, 14), dar n-au mai pierdut pe Cluj Arena de cinci meciuri (patru în SuperLiga şi unul în Cupa României).

„Trebuie să obținem victorii, nu contează cum le vom obține, trebuie să jucăm pragmatic, la rezultat”, a spus Ioan Ovidiu Sabău.

Rapid, locul 4 după 22 de etape, cu 41 de puncte, cu şase puncte mai puţine decât liderul CFR Cluj, a început în forţă anul 2023, 3-0 cu Sepsi în Giuleşti, datorită unei „triple” a lui Mario Dzugandzic, atacantul croat având acum 12 goluri, cu unul mai puţin decât golgheterul campionatului, Andrea Compagno (FC U Craiova / FCSB).

Echipa pregătită de Adrian Mutu are cinci meciuri consecutive fără înfrângere în SuperLiga (două victorii şi trei egaluri), dar nu a mai câştigat în deplasare de trei partide (de altfel, a adunat doar 14 puncte în cele 11 întâlniri disputate pe terenuri străine).

Giuleştenii au cea mai bună defensivă din campionat, cu 19 goluri primite, dar dintre primele şase clasate doar Universitatea Craiova a marcat mai puţine goluri, 27 faţă cele 30 ale giuleştenilor.

„Ne așteaptă un meci împotriva unei echipe care are nevoie de puncte. O să jucăm pe un teren foarte greu. Trebuie să acceptăm situația și să facem meciul care trebuie făcut pentru a obține victoria. Un succes ne-ar menține în primele trei-patru echipe”, a spus Adrian Mutu.

În meciul tur, disputat pe 30 august 2022, Rapid s-a impus în faţa celor de la U Cluj în Giuleşti, scor 1-0, graţie golului marcat de Dzugandzic, în minutul 80, din penalty.

Cele două echipe s-au mai întâlnit pe 7 decembrie 2022 în faza grupelor din Cupa României, pe Cluj Arena, într-o partidă încheiată la egalitate, 0-0, în urma căreia U Cluj s-a calificat în sferturile de finală, iar Rapid a părăsit competiţia.

Superbet oferă cota 1,40 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi în meciul U Cluj - Rapid.

U Cluj - Rapid
X2
Cotă
1.40

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol