​Nottingham Forest - Manchester United, meci contând pentru prima manşă a semifinalelor din Cupa Ligii Angliei, este programat, miercuri, 25 ianuarie, de la ora 22:00, pe City Ground, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2.

Mingi de fotbalFoto: RTS / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nottingham Forest şi Manchester United se întâlnesc în meciul tur din semifinalele EFL Cup (returul este programat pe 1 februarie), care pare dezechilibrat la prima vedere, dacă ţinem cont de poziţiile celor două echipe în Premier League.

Nottingham Forrest, locul 13 în campionat, cu 21 de puncte acumulate după 20 de meciuri, are doar patru puncte peste poziţiile retrogradabile (18-20), reuşind să urce din zona periculoasă după două victorii şi două egaluri în ultimele patru etape.

Echipa lui Gary O’Neil a trecut în sferturile de finală ale EFL Cup de Wolverhampton, pe teren propriu, pe 11 ianuarie, 1-1 după 90 şi, respectiv, 120 de minute, 4-3 la penalty-uri, la doar patru zile după ce fusese eliminată din FA Cup, 1-4 în deplasare cu Blackpool, echipă din Championship.

„Pădurarii” n-au mai pierdut acasă de opt meciuri (în toate competiţiile), mai precis de pe 3 septembrie 2022, scor 2-3 cu Bournemouth în Premier League.

Manchester United, locul 4 în campionat, cu 39 de puncte strânse în 20 de partide, este la 11 puncte în urma liderului Arsenal (care are şi un meci mai puţin disputat), dar cu şase puncte peste Tottenham, echipa de pe locul 5, principala contracandidată la un loc de UEFA Champions League.

Echipa lui Erik ten Hag vine după două meciuri de coşmar, ambele în deplasare, 1-1 cu Crystal Palace şi 2-3 cu Arsenal, în care a primit gol de fiecare dată în ultimul minut, după ce reuşise o serie uluitoare de şase victorii consecutive în Premier League.

„Diavolii” au trecut în sferturile de finală ale EFL Cup, pe 10 ianuarie, de Charlton Athletic (liga a treia), 3-0 pe teren propriu, la doar câteva zile după ce s-au calificat şi în 16-imile de finală ale FA Cup, 3-1, tot acasă, cu Everton.

Manchester United n-a mai cucerit un trofeu de şase ani, de când gruparea de pe Old Trafford câştiga finala UEFA Europa League, sub conducerea lui Jose Mourinho (2-0 cu Ajax Amsterdam la Stockholm), iar acum este favorita principală a Cupei Ligii Angliei (în cealaltă „dublă” din semifinale se întâlnesc Southampton şi Newcastle United).

În ultimul meci direct dintre cele două echipe, disputat pe 27 decembrie 2022 în campionat, Manchester United s-a impus pe teren propriu în faţa lui Nottingham Forest cu 3-0, goluri marcate de Rashford 19, Martial 23, Fred 87.

Superbet oferă cota 3,75 pentru pronosticul X: rezultat de egalitate în meciul Nottingham Forest - Manchester United.

Nottingham Forest - Manchester United
X
Cotă
3.75

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol