Empoli - Sampdoria, meci contând pentru etapa a 18-a din campionatul Italiei, este programat, luni, 16 ianuarie, de la ora 21:45, pe Stadio Carlo Castellani, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2, Orange Sport 2 şi Prima Sport 1.

Mingi de fotbalFoto: RTS / Shutterstock Editorial / Profimedia

Empoli şi Sampdoria se întâlnesc în ultimul meci al etapei a 18-a din Serie A, între cele două echipe fiind o diferenţă de 10 puncte.

Empoli ocupă locul 14, cu 19 puncte acumulate după 17 etape, şi vine după o serie foarte bună, cu trei victorii, două remize şi o înfrângere în ultimele şase meciuri din Serie A.

În etapa precedentă, echipa antrenată de Polo Zanetti a remizat in extremis pe terenul lui Lazio, 2-2, după ce a fost condusă cu 2-0, scorul final fiind stabilit la ultima fază a meciului de Răzvan Marin.

„A fost un gol foarte important, deoarece am obținut un punct pe un teren foarte greu. Acest rezultat ne va ajuta. Întotdeauna trebuie să stăm conectați la joc și să fim uniți", a declarat Răzvan Marin.

Al treilea cel mai bine cotat jucător din lotul lui Empoli (nouă milioane de euro), internaţionalul român este împrumutat până la finalul sezonului de la Cagliari, când poate fi transferat definitiv pentru şapte milioane de euro.

Sampdoria este pe locul 18, cu doar nouă puncte după 17 etape, cu şapte puncte mai puţine decât Sassuolo, echipa de pe locul 17, primul aflat deasupra poziţiilor retrogradabile.

Echipa antrenată de Dejan Stankovic, numit pe 6 octombrie 2022, după demiterea lui Marco Giampaolo, a câştigat un singur meci de campionat din ultimele şase, iar în etapa precedentă a pierdut acasă, scor 0-2 cu liderul Napoli.

Sampdoria este echipa cu cea mai slabă ofensivă din Serie A, având doar opt goluri marcate, dar şi cu cea mai slabă defensivă, cu 30 de goluri primite.

Totuşi, ambele victorii ale genovezilor din acest sezon au venit în deplasare, în meciuri cu echipe aflate, de asemenea, în zona periculoasă a clasamentului, 1-0 cu Cremonese şi 2-1 cu Sassuolo.

La mijlocul săptămânii trecute, Sampdoria a fost eliminată din Cupa Italiei, după ce a pierdut pe terenul celor de la Fiorentina, scor 0-1.

În sezonul precedent, Sampdoria s-a impus în ambele partide cu Empoli, 3-0 în tur, în deplasare, şi 2-0 în retur, pe Stadio Luigi Ferraris.

Superbet oferă cota 1,67 pentru pronosticul X2: rezultate de egalitate sau victorie pentru oaspeţi în meciul Empoli - Sampdoria.

Empoli - Sampdoria
X2
Cotă
1.67

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol