Betis Sevilla - Barcelona, meci contând pentru semifinalele din Supercupa Spaniei, este programat, joi, 12 ianuarie, de la ora 21:00, pe King Fahd International Stadium din Riad (Arabia Saudită), şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1.

Mingi de fotbalFoto: RTS / Shutterstock Editorial / Profimedia

Betis Sevilla şi Barcelona se întâlnesc în a doua semifinală din Supercupa Spaniei, turneu eliminatoriu care se desfăşoară la Riad (Arabia Saudită).

S-au calificat pentru acest „Final 4” primele două clasate din precedentul sezon din LaLiga (Real Madrid şi Barcelona) şi finalistele din ultima ediţie a Copei del Rey (Betis Sevilla, deţinătoarea trofeului, şi Valencia).

Betis Sevilla, deţinătoarea Cupei Spaniei, ocupă locul 4 în campionat, cu 28 de puncte după 16 etape, la 13 puncte în urma liderului Barcelona şi cu unul peste Atletico Madrid şi Villarreal, cu care se luptă pentru o poziţie de UEFA Champions League.

Andaluzii pregătiţi de chilianul Manuel Pellegrini vin după două victorii în 2023, ambele în deplasare, 4-1 cu Ibiza Islas Pitiusas (liga a patra) în Copa del Rey şi 2-1 cu Rayo Vallecano în LaLiga.

Pe lângă campionat şi Cupa Spaniei, Betis Sevilla s-a calificat şi în optimile de finală ale UEFA Europa League, după ce a câștigat o grupă cu AS Roma, Ludogoreţ Razgrad și HJK Helsinki.

Barcelona, liderul la zi din LaLiga, cu 41 de puncte după 16 etape, cu trei mai multe decât marea rivală Real Madrid, a început bine anul 2023 şi a bifat două succese, ambele în deplasare, 4-3 după prelungiri în Cupa Spaniei cu Intercity Alicante (liga a treia) şi 1-0 în campionat cu Atletico Madrid.

Xavi caută primul trofeu de la preluarea ca antrenor a grupării catalane, după ce, ca jucător, a câştigat tot ce se putea, opt campionate, trei Cupe şi şase Supercupe ale Spaniei, patru Ligi ale Campionilor, două Supercupe ale Europei şi două campionate mondiale ale cluburilor.

Ca tehnician, fostul mare internaţional spaniol, dublu campion european (2018 şi 2012) şi campion mondial (2010), are în palmares patru trofee câştigate cu Al Sadd: campionatul şi Cupa, Sheikk Jassim Cup şi Emir of Qatar Cup.

Betis Sevilla nu a câştigat niciodată Supercupa Spaniei, având o singură finală, pierdută, în 2005 (2-4 acasă şi 2-1 în deplasare cu Barcelona), în timp ce catalanii au în vitrină 13 trofee, cele mai multe dintre toate echipele spaniole, ultimul fiind cucerit în 2018 (2-1 în finala cu FC Sevilla).

Cele două echipe s-au întâlnit ultima oară în stagiunea precentă din LaLiga, când fiecare s-a impus pe terenul adversarei, Betis Sevilla cu 1-0 pe Camp Nou şi Barcelona cu 2-1 pe Benito Villamarin.

Superbet oferă cota 1,75 pentru pronosticul GG: ambele echipe să marcheze în meciul Betis Sevilla - Barcelona.

Betis - Barcelona
GG


Cotă 1.75


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol