​Real Madrid - Valencia, meci contând pentru semifinalele din Supercupa Spaniei, este programat, miercuri, 11 ianuarie, de la ora 21:00, pe King Fahd International Stadium din Riad (Arabia Saudită), şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1.

Mingi de fotbalFoto: RTS / Shutterstock Editorial / Profimedia

Real Madrid şi Valencia se întâlnesc în prima semifinală din Supercupa Spaniei, turneu eliminatoriu care se desfăşoară la Riad (Arabia Saudită) şi a cărui a doua semifinală le va pune faţă în faţă, miercuri, de la aceeaşi oră, pe Betis Sevilla şi Barcelona.

Pentru turneul final de la Riad s-au calificat primele două clasate din precedentul sezon din LaLiga (Real Madrid şi Barcelona) şi finalistele din ultima ediţie a Copei del Rey (Betis Sevilla, deţinătoarea trofeului, şi Valencia).

Real Madrid, locul 2 în LaLiga, cu 38 de puncte după 16 etape, cu trei puncte mai puţine decât liderul Barcelona, a început anul 2023 cu o victorie chinuită în Cupa Spaniei, 1-0 pe terenul modestei Cacereno (liga a patra), apoi a pierdut, în deplasare, partida din campionat cu Villarreal, scor 1-2.

Echipa antrenată de Carlo Ancelotti a sosit la Riad în calitate de campioană la zi a Spaniei, dar este şi deţinătoarea trofeului UEFA Champions League şi a Supercupei Europei, astfel că pleacă favorită pentru câştigarea competiţiei din Arabia Saudită.

Valencia este pe locul 11 în campionat, cu 19 puncte după 16 etape, mai aproape de locurile retrogradabile (are patru puncte peste Cadiz, locul 18, primul sub linie) decât de poziţiile de Europa (este la opt puncte de locul 6, ocupat de Villarreal).

În 2023, echipa antrenată de Gennaro Gattuso a trecut de La Nucia (liga a treia) în Copa del Rey, scor 3-0 în deplasare, apoi a pierdut pe teren propriu în LaLiga, scor 0-1 cu Cadiz.

Real Madrid a cucerit de 12 ori Supercupa Spaniei, ultima oară în 2022, după 2-0 în finala cu Athletic Bilbao), iar Valencia are un singur trofeu în palmares, câştigat în 1999, după 1-0 acasă şi 3-3 în deplasare în finala cu Barcelona.

Real Madrid s-a impus în ultimele şase meciuri directe cu Valencia, cinci în campionat şi unul în ediţia 2020 a Supercupei Spaniei, iar în stagiunea precedentă din LaLiga a câştigat cu 2-1 în deplasare, în tur, şi cu 4-1 acasă, în retur.

Superbet oferă cota 1,90 pentru pronosticul GG: ambele echipe să marcheze în timpul regulamentar (90 de minute) al meciului Real Madrid - Valencia.

Real Madrid - Valencia GG


Cotă 1.90


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol