Inter - Napoli, meci contând pentru etapa a 16-a din campionatul Italiei, este programat, miercuri, 4 ianuarie, de la ora 21:45, pe San Siro, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Mingi de fotbalFoto: Neil Hood/TGS Photo / Shutterstock Editorial / Profimedia

Serie A începe anul 2023 cu un derby de tradiţie între Inter şi Napoli, două echipe despărţite în acest moment de 11 puncte în clasament, dar care au ca obiectiv titlul de campioană a Italiei.

Inter se află pe locul 5, cu 30 de puncte după 15 etape, dar nu a renunţat la lupta pentru locurile fruntaşe, mai ales că este la doar trei puncte distanţă de locul 2, ocupat de marea rivală locală AC Milan.

Echipa antrenată de Simone Inzaghi nu a mai jucat un meci oficial de pe 13 noiembrie 2022, când se impunea în faţa celor de la Atalanta cu 3-2, în deplasare, la capătul unei serii cu cinci victorii şi o înfrângere (0-2 cu Juventus la Torino) în ultimele şase partide din campionat.

Cu 10 victorii şi cinci înfrângeri, Inter are al doilea cel mai bun atac din Serie A, cu 34 de goluri marcate (după Napoli, care are 37), dar defensiva milanezilor este cea mai slabă dintre cele ale echipelor aflate pe primele 10 locuri, cu 22 de goluri încasate.

Napoli este pe locul 1, cu 41 de puncte după 15 etape, fără înfrângere (13 victorii şi două egaluri), şi are opt puncte peste a doua clasată, campioana la zi, AC Milan.

În ultima partidă oficială, echipa antrenată de Luciano Spalletti a trecut pe teren propriu de Udinese cu 3-2, pe 12 noiembrie 2022, şi are o serie de 11 victorii consecutive în Serie A.

Napoli este şi echipa cu cea mai buna ofensivă din campionat, cu 37 de goluri marcate (Victor Osimhen este golgheterul echipei şi al campionatului, cu nouă reuşite), şi cu a treia cea mai bună apărare, cu 12 goluri încasate (după Juventus - 7 şi Lazio - 11).

În ultimul meci direct dintre cele două echipe, disputat în februarie, în returul stagiunii precedente, scorul a fost egal, 1-1 pe San Paolo (Insigne 7p, respectiv Dzeko 47), după ce, în partida din tur, Inter se impusese pe teren propriu în faţa lui Napoli cu 3-2.

Superbet oferă cota 1,57 pentru pronosticul GG: ambele echipe să marcheze în meciul Inter - Napoli.

Inter - Napoli GG


Cotă 1.57


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol