Glasgow Rangers - Celtic Glasgow, meci contând pentru etapa a 20-a din campionatul Scoţiei, este programat, luni, 2 decembrie, de la ora 14:30, pe Ibrox Park, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1.

Mingi de fotbalFoto: Neil Hood/TGS Photo / Shutterstock Editorial / Profimedia

Rangers și Celtic, cele două echipe-fanion ale oraşului Glasgow şi ale Scoţiei, sunt protagonistele unuia dintre cele mai vechi derby-uri din istoria fotbalului, primul meci având loc pe 28 mai 1888, Celtic - Rangers 5-2.

Old Firm este evenimentul care aduce faţă în faţă echipele care au scris istorie, având împreună 107 titluri de campioană (Rangers 55 / Celtic 52), 74 de Cupe ale Scoţiei (Celtic 40 / Rangers 34) şi 47 de Cupe ale Ligii (Rangers 27 / Celtic 20).

Pe plan european, Celtic a câştigat Cupa Campionilor Europeni în 1967 (scor 2-1 în finala cu Inter Milano), fiind prima echipă britanică şi singura din Scoţia cu acest trofeu în palmares, iar Rangers a răspuns cu câştigarea Cupei Cupelor, în 1972 (scor 3-2 într-o finală cu Dinamo Moscova).

Old Firm sau Glasgow Derby a ajuns la episodul cu numărul 432, în toate competiţiile; până acum, Rangers a câştigat 168 de meciuri, Celtic s-a impus în 162 de partide, iar de 101 de ori s-a înregistrat egalitatea.

Glasgow Rangers ocupă locul 2 în Scottish Premiership, cu 45 de puncte după 19 etape, şi vine după patru victorii şi o remiză în ultimele cinci meciuri de campionat, cel mai recent având loc pe 28 decembrie, scor 3-0 acasă cu Motherwell.

Echipa lui Michael Beale, aflat la primul „Old Firm” în calitate de antrenor principal, nu a pierdut nicio partidă din cele 10 disputate pe teren propriu în acest sezon, având nouă victorii şi o remiză pe Ibrox Park.

Celtic Glasgow este pe primul loc în clasament, cu 54 de puncte după 19 etape, cu nouă mai multe decât marea rivală, şi se prezintă la marele derby după o serie de cinci victorii în ultimele cinci partide din Scottish Premiership.

Trupa antrenată din vara anului 2021 de Ange Postecoglou, un australian născut în Grecia, are 18 victorii şi o înfrângere în acest sezon, singurul pas greşit fiind cel cu St. Mirren, de pe 18 septembrie, scor 0-2 în deplasare.

Ultimul meci direct între cele două echipe s-a disputat pe 3 septembrie, când Celtic Glasgow s-a impus pe pe teren propriu cu 4-0 în faţa lui Glasgow Rangers, prin golurile marcate de Abada 8, 40, Jota 32 şi Turnbull 78.

Celtic are însă o singură victorie în ultimele cinci deplasări pe terenul lui Rangers, chiar la ultimă vizită pe Ibrox Park, scor 2-1 în stagiunea precedentă din Scottish Premiership.

Superbet oferă cota 1,65 pentru pronosticul GG: ambele echipe să marcheze în meciul Glasgow Rangers - Celtic Glasgow.

Glasgow Rangers vs Celtic Glasgow GG


Cotă 1.65


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol