​Galatasaray - Istanbulspor, meci contând pentru etapa a 15-a din campionatul Turciei, este programat, duminică, 25 decembrie, de la ora 18:00, pe Ali Sami Yen, şi va fi transmis în direct de Prima Sport 1.

Mingi de fotbalFoto: Ricardo Larreina / Shutterstock Editorial / Profimedia

Galatasaray şi Istanbulspor se întâlnesc într-unul din derby-urile oraşului Istanbul din poziţii total diferite: gazdele sunt pe locul 2, la două puncte de liderul Fenerbahce, în timp ce oaspeţii ocupă locul 18, penultimul, la şapte puncte de poziţia a 15-a, prima deasupra liniei de retrogradare.

Galatasaray a reluat meciurile oficiale la mijlocul săptămânii trecute, în 16-imile de finală din Cupa Turciei, când a trecut cu emoţii pe teren propriu de Ankara Keciorengucu, scor 1-0 (gol Gomis, în minutul 82).

Înainte de pauza competiţională prilejuită de Cupa Mondială din Qatar, Cim-Bom a avut o serie de trei victorii consecutive în campionat, 2-0 cu Fatih Karagumruk (d), 2-1 cu Beşiktaş (a) şi un halucinant 7-0 cu Istanbul Başakşehir (d).

Fără titlu din 2019, Galatasaray a adus în acest sezon o serie de vedete de primă mână, chiar dacă aproape toate aflate spre finalul carierei: Dries Mertens, Sergio Oliveira, Lucas Torreira, Milot Rashica, Haris Seferovic, Juan Mata, Leo Dubois şi Mauro Icardi.

Golgheterul echipei antrenate de fostul ei jucător legendar Okan Buruk este internaţionalul turc Kerim Akturkoglu, cu cinci reusite, urmat de argentinianul Mauro Icardi, fostul atacant al celor de la PSG, care a marcat de patru ori în Super Lig.

Istanbulspor, care a promovat în vară, în urma unui play-off (a terminat pe locul 4 în liga a doua, de unde doar primele două au promovat direct), era în criză profundă înainte de întreruperea campionatului, cu patru înfrângeri consecutive în Super Lig.

Echipa preluată la sfârşitul lunii octombrie de Fatih Tekke, fostul internaţional turc care a făcut carieră la Trabzonspor şi Zenit St. Petersburg, s-a calificat însă acum câteva zile în optimile de finală ale Cupa Turciei, după victoria cu 3-2 obţinută pe teren propriu cu divizionara secundă Etimesgut Belediyespor.

Galatasaray a câştigat patru din ultimele cinci partide directe cu Istanbulspor, iar în cel mai recent meci, unul amical, disputat pe 24 septembrie, s-a impus cu 2-1.

Superbet oferă cota 1,28 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde în meciul Galatasaray - Istanbulspor.

Galatasaray vs Istanbulspor 1

Cotă 1.28


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol