Argentina - Croaţia, meci contând pentru semifinalele Cupei Mondiale din Qatar, este programat, marţi, 13 decembrie, de la ora 21:00, pe Lusail Iconic Stadium din Lusail, şi va fi transmis în direct de TVR 1.

Mingi de fotbalFoto: Ricardo Larreina / Shutterstock Editorial / Profimedia

Argentina, una dintre favoritele la cucerirea trofeului, şi Croaţia, vicecampioană mondială acum patru ani, în Rusia, se vor confrunta în prima semifinală a Campionatului Mondial, ediţia 2022.

Argentina a început competiţia din Golf cu un rezultat şocant, 1-2 cu Arabia Saudită, dar apoi a defilat cu Mexic (2-0) şi Polonia (2-0), câştigând grupa, pentru a trece în „optimi” de Australia cu 2-1 şi de Olanda, la penalty-uri, scor 2-2 şi 4-3 după executarea loviturilor de departajare.

Lionel Scaloni, selecţionerul „pumelor”, nu se va baza la meciul cu Croaţia pe ambii fundaşi laterali titulari, Gonzalo Montiel (dreapta) şi marcos Acuna (stânga), ambii suspendaţi pentru cumul de cartonaşe galbene, în timp ce Alejandro Gomez, Angel Di María şi Rodrigo de Paul acuză probleme medicale.

Cu patru reuşite, Lionel Messi este golgheterul Argentinei şi al doilea marcator de la CM 2022, după francezul Kylian Mbappe (cinci goluri), starul lui Paris Saint Germain având, la 35 de ani, o ultimă şansă de a bifa singurul trofeu care îi lipseşte din palmares.

Croaţia pare să repete parcursul de la Cupa Mondială din 2018, din Rusia, când a ajuns în finală după trei remize în meciurile eliminatorii, în care s-a impus de două ori la penalty-uri, cu Danemarca şi Rusia (în „optimi” şi „sferturi”), şi o dată în prelungiri, cu Anglia (în semifinale).

Trupa lui Zlatko Dalic n-a strălucit nici în grupă, de unde s-a calificat după singura victorie de până acum, 4-1 cu Canada, şi două remize albe, cu Maroc şi Belgia, pentru ca în optimile de finală să o elimine pe Japonia (1-1 după 90 de minute şi, respectiv, după 120 de minute, şi 3-1 la penalty-uri), iar în sferturile de finală să treacă de Brazilia (0-0 după 90 de minute, 1-1 după prelungiri şi 4-2 la penalty-uri).

Croaţia, care are în lotul actual opt jucători de la turneul final mondial din 2018 şi acelaşi selecţioner, nu are probleme de lot pentru meciul cu Argentina.

Cele două echipe s-au întâlnit ultima dată la CM 2018 din Rusia, când Croaţia, antrenată tot de Zlatko Dalic, a câştigat meciul cu Argentina, în faza grupelor, cu 3-0, după golurile marcate de Rebic 53, Modric 80 şi Rakitic 90+1.

Superbet oferă cota 1,85 pentru pronosticul 1: victorie în timpul regulamentar (90 de minute) pentru Argentina în meciul cu Croaţia.

Argentina vs Croaţia 1

Cotă 1.85


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol