Brazilia - Elveţia, meci contând pentru Grupa G de la Cupa Mondială, este programat, luni, 28 noiembrie, de la ora 18:00, pe Stadium 974 din Doha, şi va fi transmis în direct de TVR 1.

Mingi de fotbalFoto: Neil Hood/TGS Photo / Shutterstock Editorial / Profimedia

Brazilia şi Elveţia se întâlnesc într-un meci care poate aduce suprize mari pentru pariori şi la capătul căruia echipa câştigătoare se va califica în optimile de finală ale turneului final din Qatar.

Brazilia, cea mai titrată naţională din istoria Campionatului Mondial, cu cinci trofee în palmares, şi singura ţară prezentă la toate cele 22 de ediţii de până acum, şi-a confirmat statutul de favorită şi a trecut în primul meci de Serbia, scor 2-0, după o „dublă” a lui Richarlison.

Din păcate pentru el, dar şi pentru „Selecao”, Neymar a părăsit terenul accidentat, în minutul 79, iar verdictul medicilor a venit necruţător: starul lui Paris Saint Germain nu va juca în partida cu Elveţia şi este incert şi pentru ultimul meci din grupă, cu Camerun.

Trupa antrenată de Tite ar putea schimba, astfel, sistemul de joc, unul care până acum a însemnat un an şi jumătate de invincibilitate, ultima înfrângere a Braziliei datând din 11 iulie 2021, 0-1 cu Argentina în finala Copei America.

Ca o curiozitate, Brazilia nu a câştigat ediţiile de Campionat Mondial în care a întâlnit Elveția: în 1950 a pierdut meciul decisiv pentru titlu (1-2 cu Uruguay, se juca o fază finală în sistem grupă cu patru echipe), iar în 2018 s-a oprit în „sferturi”, fiind eliminată de Belgia (1-2).

Elveţia, viitoarea adversară a României în preliminariile pentru Euro 2024, a câştigat, la rândul ei, primul meci, 1-0 cu Camerun, după golul lui Breel Embolo, născut la Yoaunde, capitala statului african.

Echipa antrenată de fostul internaţional Murat Yakin vine după patru victorii consecutive în partidele oficiale, printre care şi cele cu Portugalia (1-0 acasă) şi Spania (2-1 în deplasare) din Liga Națiunilor.

Cele două echipe s-au întâlnit ultima oară la CM din Rusia (2018), tot în faza grupelor, când Brazilia şi Elveţia au remizat, 1-1 (Coutinho 20 / Zuber 50), dar ambele aveau să meargă mai departe în optimile de finală ale competiţiei.

Superbet oferă cota 1,50 pentru pronosticul 1: victorie pentru Brazilia în meciul cu Elveţia.

Brazilia vs Elveţia
1

Cotă 1.50


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol