Rapid - Farul, meci contând pentru etapa a 2-a a Grupei C din Cupa României, este programat, miercuri, 9 noiembrie, de la ora 21:00, pe Stadionul „Giuleşti”, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Prima Sport 1 şi Orange Sport 1.

Mingi de fotbalFoto: RTS / Shutterstock Editorial / Profimedia

Rapid şi Farul, ocupantele primelor două locuri în SuperLiga, se întâlnesc în cel mai interesant meci al acestei faze a Cupei României, la nici trei săptămâni de la duelul din campionat, desfăşurat tot în Giuleşti şi încheiat la egalitate, scor 1-1.

Rapid a câştigat primul meci, scor 4-1 pe teren propriu cu CSC Dumbrăviţa, şi este singura echipă din Grupa C cu trei puncte (Farul şi CFR Cluj au doar câte unul), dar vine după înfrângerea dureroasă din derby-ul cu FCSB din campionat, scor 1-3 pe Arena Naţională.

Giuleştenii, cu 13 Cupe ale României în vitrina clubului, au ca obiectiv câştigarea trofeului, performanţă care asigură participarea în UEFA Conference League, mai ales că la vară vor aniversa 100 de ani de la înfiinţare.

„Îmi place noul format al Cupei României, e ca un turneu, e un obiectiv pentru noi. Pentru noi e foarte importantă Cupa României, le-am spus jucătorilor că trebuie tratată ca atare această competiție”, a declarat Adrian Mutu, antrenorul echipei de sub Podul Grant.

Farul, liderul detaşat din SuperLiga (opt puncte peste Rapid şi nouă peste CFR Cluj, care mai are, însă, două restanţe de disputat), revine în Giuleşti după o serie de nouă meciuri fără înfrângere, dintre care şapte victorii şi două egaluri, ambele în deplasare (1-1 cu Rapid în campionat şi 2-2 cu CSM Alexandria în Cupa României).

Gică Hagi a folosit în meciul precedent din Cupa României o echipă alcătuită din fotbalişti care au evoluat mai puţin în acest sezon, semn că Farul pune accent mai mult pe campionat decât pe a doua competiţie internă.

„Eu am un lot, îmi asum responsabilitățile, fac o echipă care să meargă să câștige. Lotul este mare, am și echipa a doua, jucători foarte tineri și valoroși.

O să mergem în Giulești cu o echipă cu care să câștigăm. Vedem care va fi ea. Trebuie să le dăm minute tuturor, să-i analizăm, să îi evaluăm, toți au nevoie de o șansă”, a declarat Gică Hagi înaintea meciului cu Rapid.

Cele două echipe s-au întâlnit ultima oară pe 21 octombrie, în campionat, când au terminat la egalitate în Giuleşti, scor 1-1 (Săpunaru 53 / Alibec 20), iar în sezonul trecut au remizat în tur pe Arena Naţională, 0-0, pentru ca în retur Farul să se impună cu 2-0 în faţa celor de la Rapid.

Superbet oferă cota 2,10 pentru pronosticul GG: ambele echipe să marcheze în meciul Rapid - Farul

Farul vs Rapid
GG


Cotă 2.10


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol