FCSB - Rapid, derby-ul etapei a 17-a din campionatul României, este programat, duminică, 6 noiembrie, de la ora 21:00, pe Arena Naţională din Bucureşti, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Prima Sport 1 şi Orange Sport 1.

Mingi de fotbalFoto: Ricardo Larreina / Shutterstock Editorial / Profimedia

Cel mai aşteptat meci al etapei din acest weekend aduce în faţă în faţă două echipe cu stări de spirit diametral opuse şi despărţite în clasament de 12 puncte.

FCSB ocupă locul 8, cu 20 de puncte din 14 meciuri, dar mai are două restanţe de disputat, cu FC Botoşani (d) pe 1 decembrie şi cu CFR Cluj (a) pe 15 decembrie.

Mihai Pintilii a preluat echipa înaintea meciului cu West Ham United, din UEFA Conference League (0-3 la Bucureşti), după ce Nicolae Dică a demisionat din cauza înfrângerii din deplasare cu „U” Cluj, scor 1-2, insucces venit după o serie de patru victorii consecutive în SuperLiga.

„Europa a fost neglijată, așa au hotărât conducerea și fostul staff-ul. Am fugit după doi iepuri și nu am prins nici unul. Urmează un meci foarte important, un derby, nu mai avem scuze. E vital! Putem să ne revenim și să avem scânteia de care avem nevoie. Nu e presiune, eu îmi doresc să câștig derby-ul cu Rapid. Sunt făcut să câștig”, a declarat Mihai Pintilii.

Rapid este pe locul 2, cu 32 de puncte din 16 meciuri, cu opt mai puţine decât liderul Farul Constanţa, şi se prezintă la drby-ul cu FCSB după două rezultate excelente, 1-1 cu „marinarii” lui Gică Hagi şi 2-1 cu CFR Cluj, ambele în Giuleşti.

Daniel Niculae, președintele grupării de sub Podul Grant, susţine că Rapid are ca obiectiv intrarea în play-off şi câştigarea Cupei României.

„M-aş fi aşteptat ca peluza să fie colorată in alb-vişiniu, dar dacă cei de la FCSB au decis să nu deschidă vânzarea de bilete în acea peluză, asta e decizia lor.

Contează mai puţin situaţia celor două echipe, atâta timp cât se întâlnesc cele două rivale, şi contează mai puţin şi poziţia în clasament. Ştim foarte bine că obiectivul nostru este intrarea în play-off şi câştigarea Cupei Romaniei”, a spus Daniel Niculae.

De menţionat că toate cele patru înfrângeri ale giuleştenilor în acest campionat s-au consemnat în meciurile din deplasare şi că FCSB a pierdut ultima oară pe teren propriu în campionat pe 3 aprilie, 0-2 cu Universitatea Craiova.

În meciul din tur, Rapid s-a impus cu 2-0 în faţa celor de la FCSB, prin golurile marcate de Dugandzic (19) şi Săpunaru (40).

Superbet oferă cota 1,65 pentru pronosticul X2: rezultate de egalitate sau victorie a oaspeţilor în meciul FCSB - Rapid.

FCSB vs Rapid

X2
Cotă
1.65

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol