Rapid - CFR Cluj, derby-ul etapei a 16-a din campionatul României, este programat, duminică, 30 octombrie, de la ora 21:00, pe Stadionul „Giuleşti”, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Prima Sport 1 şi Orange Sport 1.

Mingi de fotbalFoto: Ricardo Larreina / Shutterstock Editorial / Profimedia

Cel mai tare meci al primei etape a returului sezonului regulat va avea loc pe noul stadion din Giuleşti, acolo unde Rapid, ocupanta locului 2, va juca împotriva lui CFR Cluj, a treia în clasament şi campioană a României în ultimele cinci sezoane.

Rapid vine după o serie slabă, cu doar o victorie în ultimele patru meciuri de campionat, dar ultima partidă, 1-1 acasă cu Farul Constanţa, a fost una în care giuleştenii au jucat excelent, având nenumărate ocazii de gol.

Echipa antrenată de Adrian Mutu nu străluceşte în ofensivă, având doar 17 goluri înscrise în 15 meciuri (Antonio Sefer este cel mai bun marcator, cu cinci reuşite), dar are cea mai bună defensivă din SuperLiga, cu doar 10 goluri încasate.

„Dacă vom repeta ce am făcut în meciul cu Farul Constanţa, când am avut agresivitate pozitivă și dăruire, din primul până în ultimul minut, cred că vom reuși să câștigăm cele trei puncte.

CFR Cluj câștigă campionatul de ani de zile datorită grupului, datorită stilului de joc. Ne va aștepta un meci foarte dificil, însă vom intra pe teren cu gândul de a câștiga", a spus Dragoş Grigore, unul dintre „veteranii” grupării de sub Podul Grant.

CFR Cluj vine în Giuleşti după trei meciuri intense, toate în deplasare, derby-urile locale cu rivala „U” Cluj, în Cupa României (1-1) şi SuperLiga (2-1), şi unul european, 0-3 cu Sivasspor în Conference League.

„Sunt foarte multe meciuri. Nu că mă plâng, că nu e bine că mă plâng, dar cred că avem cele mai multe meciuri din Europa.

Nu avem cum să jucăm cu aceeași echipă, trebuie să facem schimbări şi sper să fiu inspirat. Obiectivele mele au fost şi sunt mereu câştigarea campionatului și calificarea în grupe.

Iar acum sunt în obiectiv, ne batem la campionat, iar în Europa suntem în grupe şi chiar cu şanse să mergem în primăvara europeană”, a declarat antrenorul ardelenilor, Dan Petrescu.

CFR Cluj are 28 de puncte, unul mai puţin decât Rapid şi şase în urma celor de la Farul Constanţa, dar mai are de jucat două restanţe, cu Hermannstadt şi FCSB, ambele în deplasare.

În meciul din tur, CFR Cluj s-a impus în faţa celor de la Rapid cu 1-0, prin golul marcat de Yuri Matias, dar giuleştenii au ratat un penalty în minutele de prelungire, prin Alexandru Albu.

Superbet oferă cota 1,42 pentru pronosticul 1X: victorie a gazdelor sau egal în meciul Rapid - CFR Cluj.

Rapid vs CFR Cluj
1X

Cote 1.42


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol