Cazinourile online câștigă clienți noi de la o zi la alta, grație mediatizării de care se bucură la televiziuni și în mediul online. Poate că și tu, după ce ai văzut unul dintre spoturile publicitare care emană strălucire și opulență, te-ai gândit să îți deschizi cont pe o platformă de jocuri de noroc.

Începător la cazinouri online? Ține cont de aceste 6 aspecte…Foto: frank-casino.ro

Înainte de a face acest pas, îți recomandăm să citești ce scrie mai jos. Îți prezentăm cele mai importante șase aspecte de care este bine să ții cont atunci când vrei să te distrezi într-un cazinou online pe bani reali.

Există lista albă și lista neagră a operatorilor de jocuri de noroc

Domeniul gamblingului din România este reglementat, implementarea și respectarea prevederilor legislative fiind în sarcina Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc. Pentru a funcționa legal, operatorii trebuie să o fie licențiați de această autoritate. Cazinourile online care dețin o licență validă se găsesc în „lista albă”, în secțiunea „Approved”. Toate celelalte platforme sunt pe lista neagră, iar dacă îți deschizi cont la ele riști o amendă între 5.000 și 10.000 RON.

Sunt peste 30 de cazinouri legale, toate foarte bune pentru distracție, așa că nu are niciun rost să te expui apelând la serviciile unui operator care nu a avut interesul să intre pe piața românească.

Nu toate metodele de plată activează ofertele promoționale

Cei mai mulți operatori acceptă metode de plată variate prin care îți poți alimenta contul de jucător. Cardul bancar poate fi folosit la toate cazinourile online. Dacă preferi alte instrumente financiare, ai la dispoziție Skrill, Neteller, Paysafecard, transfer bancar sau posibilitatea de a alimenta cu cash (la agențiile terestre ale operatorilor sau prin terți precum TopPay sau Okto.Cash).

Trebuie să te avertizăm, însă, că unele oferte promoționale de bun venit nu sunt activate decât dacă depui bani prin card bancar. Este bine să citești cu atenție secțiunea „Termeni și condiții”, pentru că este păcat să efectuezi un depozit eligibil, dar să nu te bucuri de avantaje.

Păcănelele sunt cele mai populare

Vei vedea că cea mai bogată secțiune a oricărui cazinou online este cea dedicată păcănelelor. Dacă o astfel de platformă are 2.300 de jocuri, atunci minim 2.100 dintre ele sunt sloturi online. Acestea sunt clasice sau moderne și au tematici foarte variate. Cele mai populare sunt cele cu fructe și șeptari, cele „egiptene” și cele inspirate din filme, seriale sau emisiuni tv.

În același timp, se bucură de o apreciere deosebită sloturile Megaways, care au 243 de linii de plată, și păcănelele care oferă simboluri speciale și funcții bonus, precum secvențe de rotiri gratuite cu Wild-uri expandabile.

În rest, într-un cazinou online vei acea acces la jocuri de masă electronice sau cu dealer live, la video poker și la alte tipuri de jocuri, precum Aviator sau JetX.

Toate jocurile electronice respectă un Payout

Toate jocurile electronice (sloturi, ruletă, blackjack, video poker) funcționează pe baza unui sistem Random Number Generator, astfel că deznodământul fiecărei runde este aleatoriu. Rezultatele nu au nicio logică, așa cum se întâmplă la fotbal sau la poker. De aceea, la jocurile de noroc de acest tip nu poate funcționa nicio strategie de pariere.

Câștigurile sunt distribuite din fondul de premiere, care este alimentat dintr-un procent din fiecare miză plasată de jucători. Acest procent desemnează Payout-ul jocului, sau „rata de câștig”.

Este indicat să îți setezi niște limite

Jocurile de cazinou sunt captivante. Cel mai mare pericol este să pierzi banii din cont și să alimentezi din nou și din nou. Aceasta este cel mai clar simptom la dependenței. Din fericire, îți poți lua măsuri de precauție setând limite de depunere. Toate cazinourile online oferă această facilitate.

De asemenea, trebuie să ai grijă și la timpul pe care îl petreci pe platforma de jocuri de noroc. În cazul în care orele trec și tu nu te poți dezlipi, este foarte posibil să nu mai ai când să te ocupi de activități importante, sau să te izolezi din punct de vedere social. Propune-ți să nu petreci mai mult de șaizeci de minute pe zi într-un cazinou online. Când apare cronometrul pe ecran, deconectează-te. În felul acesta, activitatea în cazinoul online îți va aduce numai beneficii.