Liverpool - Manchester City, derby-ul etapei a 11 din campionatul Angliei, este programat, duminică, 16 octombrie, de la ora 18:30, pe „Anfield”, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2 şi Prima Sport 2.

Minge de fotbalFoto: Ricardo Larreina / AFLO / Profimedia

Liverpool şi Manchester City sunt echipele care au terminat pe primele două locuri în ultimele trei sezoane din Premier League: „cormoranii” au câştigat titlul în 2020, iar „cetăţenii” au ieşit campioni în 2021 şi 2022.

Liverpool se prezintă la meciul cu Manchester City în cea mai slabă formă de când echipa a fost preluată, acum şapte ani, de germanul Jurgen Klopp: locul 10 în campionat, cu doar 10 puncte acumulate în opt meciuri (doar două victorii, ambele pe teren propriu).

Liverpool a strâns doar două puncte în ultimele trei partide din Premier League, 0-0 cu Everton (d), 3-3 cu Brighton (a) şi 2-3 cu Arsenal (d), iar cele 14 puncte distanţă faţă de locul 1 schimbă obiectivul cuceririi titlului în ocuparea unui loc în „Top 4”.

Surprinzător, golgheterul echipei este Roberto Firmino (31 de ani), cu şase reuşite, care l-a eclipsat pe Darwin Nunez, adus de la Benfica Lisabona pentru 75 de milioane de euro (plus bonusuri de alte 25 de milioane de euro în funcţie de anumite performanțe), care a marcat de doar două ori.

Manchester City, în schimb, este la capacitate maximă: trupa antrenată de Josep Guardiola este singura neînvinsă din campionat, chiar dacă ocupă doar locul 2, cu 23 de puncte din nouă meciuri, unul mai puţin decât liderul Arsenal.

Cel mai bun marcator al lui Manchester City este, totodată, şi al campionatului: norvegianul Erling Haaland a înscris de 15 ori în nouă partide, reşţind şi trei „triple”.

De menţionat că Liverpool s-a impus în precedentele două dueluri cu Manchester City, 3-2 în semifinalele Cupei Angliei, în aprilie, şi 3-1 în Supercupa Angliei, în iulie.

„Cetăţenii” s-au impus ultima oară pe „Anfiled” în februarie 2021, scor 4-1, în Premier League. În campionatul trecut, ambele partide s-au încheiat la egalitate, scor 2-2.

Superbet oferă cota 1,47 pentru ca ambele echipe să marcheze în meciul Liverpool - Manchester City.

Liverpool vs Manchester City



Cotă 1.47


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol