​FCSB - Silkeborg, meci contând pentru etapa a 4-a a Grupei B din UEFA Conference League, este programat, joi, 13 octombrie, de la ora 22:00, pe Arena Naţională, şi va fi transmis în direct de Pro Arena.

Mingi de fotbalFoto: RTS / Shutterstock Editorial / Profimedia

FCSB a acumulat un singur punct în cele trei meciuri ale grupei, dar cu o victorie în faţa lui Silkeborg (trei puncte) şi o posibilă înfrângere a lui Anderlecht (patru puncte) pe terenul lui West Ham United (nouă puncte) ar depinde de propriile rezultate în ultimele două meciuri pentru a prinde un loc doi care să o trimită în 16-imile de finală ale competiţiei.

Până la calcule, FCSB trebuie mai întâi să spele ruşinea din tur, când a pierdut cu 0-5 în Danemarca, unde Nicolae Dică a folosit, la ordinul lui Gigi Becali, o echipă din care au lipsit foarte mulţi oameni de bază.

Gigi Becali a anunţat că FCSB va folosi acum cea mai bună echipă pentru a câştiga nu doar meciul, ci şi banii oferiți de UEFA pentru o victorie: "Probabil să fie supărați suporterii, dar eu îi anunț acum că va fi cea mai bună echipă.

Dacă eu spun că vom spăla rușinea, e posibil ca oamenii să vină, nu? Mă mulțumește și un 2-0, mă mulțumește victoria, dar mi-aș dori să spălăm rușinea. Trebuie să ne gândim la bani. Suporterii trebuie să vadă spectacol, iar eu să iau 500.000 de euro. E o avere".

FCSB o aşteaptă pe Silkeborg cu moralul ridicat după victoria din SuperLiga, 2-0 în deplasare cu Petrolul Ploieşti (primul meci din campionat în care nu a primit gol), care a dus echipa la doar patru puncte de locul 6, ocupat de Universitatea Craiova, care are şi un meci mai mult disputat.

Silkeborg s-a răzbunat în meciul tur cu FCSB pentru cele două înfrângeri la limită cu Andrelecht şi West Ham United, însă chiar şi după acest succes rămâne cu şanse mici de a prinde unul din primele două locuri ale grupei.

În campionatul intern, echipa antrenată de Kent Nielsen este pe locul 4, cu 20 de puncte strânse în 12 meciuri, la patru puncte în urma liderului Nordsjaelland, iar în ultima etapă a remizat pe terenul celor de la Odense, scor 1-1.

Silkeborg nu a reușit nicio victorie în ultimele nouă partide disputate în deplasare în Europa, iar succesul cu FCSB de pe teren propriu este singurul obținut de danezi în cele cinci meciuri disputate în acest sezon al UEFA Conference League (au ajuns în grupe după ce au fost eliminaţi de HJK Helsinki în play-off-ul UEFA Europa League).

Superbet oferă cota 2,55 pentru o victorie a gazdelor în meciul FCSB - Silkeborg.

FCSB vs Silkeborg
1

Cotă 2.55


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol