​Petrolul - FCSB, meci contând pentru etapa a 13-a din campionatul României, este programat, duminică, 9 octombrie, de la ora 21:30, pe Stadionul “Ilie Oană” din Ploieşti, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Prima Sport 1 şi Orange Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Rich Graessle/Icon Sportswire / AP / Profimedia

Petrolul Ploieşti este una dintre surprizele plăcute ale acestui sezon, în condiţiile în care lotul nu a suferit prea multe întăriri după promovare, iar situaţia financiară este una disperată, fiind cesionată inclusiv tranşa a doua a drepturilor TV, care urma să fie încasată de club în ianuarie 2023.

Chiar şi aşa, trupa antrenată de Nicolae Constantin ocupă locul 7, cu 17 puncte acumulate în 12 meciuri, deşi vine după o serie de trei înfrângeri consecutive, 1-2 cu Hermannstadt (d), 1-3 cu Farul Constanţa (a) şi 0-1 cu CFR Cluj (d).

În meciurile de acasă, “găzarii” au două victorii, două egaluri şi două înfrângeri, golaveraj 5-6.

„Personal, consider echipa asta Steaua, am spus-o de fiecare dată, ce au făcut ei prin justiție de au ajuns să se numească FCSB nu-i treaba mea.

E vechiul derby al nostru cu Steaua, ca s-o luăm așa, lumea îl percepe la fel aici, în Ploiești”, a declarat Nicolae Constantin înainte de Petrolul - FCSB.

FCSB se prezintă la Ploieşti după umilinţa din UEFA Conference League, 0-5 pe terenul celor de la Silkeborg, după un meci în care Gigi Becali a decis să menajeze şapte fotbalişti.

Patronul grupării din Berceni considera că meciul cu Petrolul va fi decisiv în tentativa roş-albaştrilor de a prinde un loc în play-off.

„Nu mai pot de România eu acum... mă interesează de România pe mine acum? Păi, dacă sunt român, trebuie să mă intereseze de România? Și ce am făcut cu coeficientul României?

Nu mă interesează coeficientul României, ce pot să vă zic altceva? Nu că nu mă interesează, că sunt bani, dar numai că ce fac? Jucăm cu Petrolul.

Păi, dacă ne bate Petrolul, la revedere cu play-off-ul. Petrolul face 20 de puncte, noi rămânem cu 11. Ce facem? Vrem să jucăm în play-out?”, a fost explicaţia lui Gigi Becali.

Deși poate invoca jocurile din Europa și cele două partide în minus din SuperLiga (are de jucat restanțe cu FC Botoșani în deplasare și cu CFR Cluj acasă), FCSB ocupă abia locul 14 în clasament, cu doar 11 puncte strânse din 10 meciuri.

„Ne așteaptă o partidă grea la Ploiești, apoi returul cu Silkeborg. Eu nu prea dorm, îmi fac o grămadă de gânduri, de analize.

Asta este viața de antrenor, când m-am apucat de această meserie știam ce mă așteaptă. Nu putem să-i distrugem pe jucători, eu sunt genul de antrenor care încurajează jucătorii”, a declarat Nicolae Dică.

Cele două echipe s-au întâlnit ultima oară în sezonul 2015-2016 al primei ligi, când au remizat de două ori, 0-0: în stagiunea 2014-2015 fiecare echipă s-a impus pe terenul celeilalte, Petrolul cu 1-0, iar FCSB cu 3-2.

Superbet oferă cota 1,60 pentru ca gazdele să marcheze măcar un gol în meciul Petrolul - FCSB.

Petrolul - FCSB



Cotă 1.60


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol