​Milan - Juventus, derby-ul etapei a 9-a din campionatul Italiei, este programat, sâmbătă, 8 octombrie, de la ora 19:00, pe „San Siro”, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Prima Sport 1 şi Orange Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Ricardo Larreina / AFLO / Profimedia

Milan - Juventus înseamnă peste 100 de ani de rivalitate şi reprezintă cea mai intensă confruntare a Italiei între două echipe care nu sunt din acelaşi oraş, dincolo de forma de moment sau de locul ocupat în clasament.

AC Milan, campioana la zi a Italiei, vine după o serie contrastantă, 1-2 acasă cu Napoli, 3-1 în deplasare cu Empoli (ambele în Serie A) şi 0-3 în deplasare cu Chelsea (în UEFA Champions League).

Echipa antrenată de Stefano Pioli este doar pe locul 5 în campionat (17 puncte după opt etape), iar în Liga Campionilor are emoţii mari în tentativa de a merge mai departe dintr-o grupă din care mai fac parte, pe lângă gruparea londoneză, Dinamo Zagreb şi RB Salzburg.

„Diavolul” are în continuare probleme mari de lot, pe lista accidentaţilor fiind trecuţi Mike Maignan, Simon Kjaer, Davide Calabria, Alessandro Florenzi, Alexis Saelemaekers, Junior Messias şi Zlatan Ibrahimovic.

În aceste condiţii, pentru postul de portar, Stefano Pioli va miza din nou pe Ciprian Tătăruşanu, „rulat” deja în ultimele două partide ale lui Milan.

Juventus Torino trece, de asemenea, printr-o perioadă mai puţin fericită, atât în campionat, cât şi în UEFA Champions League: torinezii sunt abia pe locul 7 în Serie A, cu numai 13 puncte acumulate în opt meciuri, iar în Liga Campionilor tocmai au bifat prima victorie, 3-1 acasă cu Maccabi Haifa, după înfrângerile cu PSG (1-2 în deplasare) şi cu Benfica (1-2 acasă).

Max Allegri, antrenorul „bianconerilor”, nu mai are siguranţa postului, după ce în ultimele trei meciuri de campionat a remizat cu Salernitana (2-2 acasă), a pierdut cu Monza (0-1 în deplasare) şi a câştigat cu Bologna (3-0 acasă).

Deşi are a doua defensivă din Serie A, cu doar cinci goluri primite, Juventus este deja la şapte puncte în urma liderului Napoli.

„Bătrâna Doamnă” are, la rândul ei, nume importante pe lista absenţilor: Paul Pogba, Federico Chiesa, Kaio Jorge şi Mattia De Sciglio sunt accidentaţi, iar Angel Di Maria este suspendat după eliminarea din partida cu Monza.

În ultimele 10 meciuri directe în toate competiţiile, Milan s-a impus de doar două ori, Juventus a câştigat patru partide, iar alte patru întâlniri s-au terminat la egalitate; în stagiunea precedentă, ambele meciuri s-au încheiat nedecis, 1-1 la Torino şi 0-0 la Milano.

Superbet oferă cota 1,90 pentru ca ambele echipe să marcheze în meciul Milan - Juventus.

AC Milan vs Juventus
Cotă


Ambele marchează
1.90


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol