Chindia - Rapid, meciul care încheie etapa a 12-a din campionatul României, este programat, luni, 3 octombrie, de la ora 21:00, pe Stadionul „Ilie Oană” din Ploieşti, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Prima Sport 2 şi Orange Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Chindia Târgovişte, locul 16, ultimul, în SuperLiga, este în continuare în căutarea primei victorii din acest campionat, care să îi dea speranţe că poate ieşi din subsolul clasamentului; Toni Petrea debutează pe banca grupării dâmboviţene, în campionat, tocmai la meciul cu Rapid, echipa care ocupă locul 2, cu 24 de puncte.

Târgoviştenii au acumulat doar trei puncte în 10 meciuri (mai au o restanţă, acasă, cu Universitatea Craiova), din trei rezultate de egalitate şi şapte înfrîngeri (cea mai slabă defensivă din campionat, 18 goluri primite), parcurs care a provocat demisia lui Adrian Mihalcea şi numirea ca antrenor principal a lui Toni Petrea, ultima oară la FCSB.

Rapid are 24 de puncte din 11 meciuri şi pare favorită nu doar la un loc în play-off, ci chiar la unul care să-i permită accesul în cupele europene; deocamdată, conducerea, antrenorul şi jucătorii refuză să admită oficial că vor lupta pentru titlul de campioană într-un sezon la finalul căruia clubul din Giuleşti îşi va aniversa centenarul.

Trupa lui Adrian Mutu a bifat opt victorii şi trei înfrângeri (0-1 cu CFR Cluj, 0-1 cu Petrolul Ploiești și 0-1 cu FC U Craiova 1948), toate în deplasare; Rapid are, totuşi, cea mai bună defensivă din SuperLiga, cu doar şase goluri încasate, dar şcoala italiană a „Briliantului” se vede şi în atac: 12 goluri marcate, o medie de doar un gol meci).

Cele două echipe s-au întâlnit de trei ori în stagiunea precedentă: Rapid s-a impus o dată în faţa celor de la Chindia Târgovişte, pe Arena Naţională, în sezonul regulat (1-0), iar cele două meciuri de la Ploieşti, unul în play-out, s-au terminat la egalitate (2-2 şi, respectiv, 0-0).

Superbet oferă cota 2,25 pentru o victorie a oaspeţilor în meciul Chindia - Rapid.

Chindia vs Rapid


2
Cotă

2.25

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol