Manchester City - Manchester United, derby-ul etapei a 9-a din campionatul Angliei, este programat, duminică, 2 octombrie, de la ora 16:00, pe „Etihad Stadium”, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1 şi Prima Sport 2.

Minge de fotbalFoto: Sven Beyrich/SPP / Shutterstock Editorial / Profimedia

„Manchester Derby”, City contra United, are o miză mai mare ca niciodată: pe lângă rivalitatea istorică, începută acum aproape 150 de ani, cele două echipe se luptă, după o lungă perioadă de timp, pentru primele poziţii în ierarhia din Premier League.

Prima confruntare directă a avut loc pe 12 noiembrie 1881, când cele două echipe s-au întâlnit la începuturile lor, sub alte nume, St. Marks (Manchester City) - Newton Heath (Manchester United), scor 0-3; în total s-au disputat 187 de meciuri oficiale în toate competiţiile: „diavolii roşii” au câştigat de 77 de ori, „cetăţenii” s-au impus în 57 de partide, iar 53 de întâlniri s-au încheiat la egalitate (golgheterul all-time al derby-ului este Wayne Rooney, cu 11 reuşite).

Manchester City se află pe locul 2 în clasament, cu 17 puncte acumulate în şapte meciuri (unul mai puţin decât liderul Arsenal), din cinci victorii şi două remize; trupa lui Pep Guardiola are cea mai buna ofensivă din Premier League, cu 23 goluri marcate, şi a doua defensivă din campionat, cu 6 goluri primite.

Erling Haaland, atacantul norvegian adus pe doar 75 de milioane de euro (clauză de reziliere) de la Borussia Dortmund, este golgheterul „cetăţenilor”, cu 11 reuşite (în total are 14 goluri marcate în 10 partide jucate în toate competiţiile).

Manchester United ocupă locul 5, cu 12 puncte din doar şase meciuri; după ce a pierdut în primele două etape, 1-2 acasă cu Brighton şi 0-4 pe terenul lui Brentford, trupa lui Erik ten Hag s-a dezlănţuit odată cu trecerea surprinzătoare a lui Cristiano Ronaldo pe banca de rezerve: au urmat patru victorii strălucitoare, 2-1 cu Liverpool şi 3-1 cu Arsenal (ambele acasă), 1-0 cu Southampton şi 1-0 cu Leicester (ambele în deplasare).

Golgheterul „diavolilor roşii” este Marcus Rashford, cu trei reuşite, în condiţiile în care Manchester United a marcat de opt ori şi a încasat tot atâtea goluri.

În meciurile jucate de Manchester City pe teren propriu în acest sezon s-au marcat cel puţin trei goluri; de partea cealaltă, Manchester United a câştigat ambele derby-uri din startul acestei stagiuni, 2-1 cu Liverpool şi 3-1 cu liderul Arsenal.

În sezonul trecut, Manchester City s-a impus în ambele partide cu Manchester United, 2-0 în deplasare şi 4-1 pe teren propriu.

Superbet oferă cota 1,60 pentru un gol marcat de oaspeţi în meciul Manchester City - Manchester United.

Manchester City vs Manchester United



Cotă 1.60


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol