​România - Bosnia-Herţegovina, meci contând pentru Liga B - Grupa 3 din UEFA Nations League, este programat, luni, 26 septembrie, de la ora 21:45, pe Stadionul „Rapid - Giuleşti” din Bucureşti, şi va fi transmis în direct de Prima TV.

Minge de fotbalFoto: Ricardo Larreina / AFLO / Profimedia

România a ajuns într-o situaţie de neimaginat la startul competiţiei: este la un pas să retrogradeze în Liga C şi nici măcar o victorie cu Bosnia-Herţegovina nu îi asigură menţinerea în Liga B; „tricolorii” (4p) trebuie să scoată mai multe puncte din acest meci decât va reuşi să o facă Finlanda (5p) în deplasarea din Muntenegru.

Cu doar două goluri marcate în cinci meciuri, ambele cu Finlanda (unul la Bucureşti şi unul la Helsinki), România pleacă favorită mai mult pentru că Bosnia-Herţegovina şi-a asigurat, deja, câştigarea grupei şi, implicit, promovarea în Liga A.

Deşi oficialii FRF au declarat că nu se pune problema schimbării selecţionerului, chiar şi în cazul unei retrogradării în Liga C, Edi Iordănescu ia în calcul să plece de la echipa naţională a României în cazul unui astfel de deznodământ la finalul Ligii Naţiunilor.

„Nu sunt subiectiv când spun că am avut multă neșansă de când am venit. Foarte mulți jucători absenți, mă gândesc la Hagi, la Stanciu, problemele care au apărut pe parcurs, Sorescu, Cristea, Man, Mihăilă.

Dacă avem un lot complet, cu jucători valizi, într-o formă bună la echipele de club, putem arăta mult mai bine. Hai să aşteptăm, în ceea ce mă priveşte.

Să vină un rezultat bun cu Bosnia-Herţegovina, după care tragem linie. Simt că mi s-au făcut multe nedreptăți înca de la prima acțiune. Sunt lucruri pe care nu le consider firești”, a declarat Edi Iordănescu.

Bosnia-Herţegovina a acumulat 11 puncte după cinci meciuri (cu patru mai multe decât a doua clasată, Muntenegru), din trei victorii şi două egaluri, şi este virtual promovată în Liga A; selecţionerul Ivaylo Petev ar putea menaja câţiva titulari de bază, precum Sead Kolasinac, Miralem Pjanic și Edin Dzeko, toţi titulari în etapa trecută, 1-0 acasă cu Muntenegru.

Cele două selecţionate s-au întâlnit până acum de cinci ori, de fiecare dată într-un meci oficial: România s-a impus de trei ori, iar Bosnia-Herţegovina a câştigat două partide (golaveraj 9-3 în favoarea „tricolorilor”); în cel mai mai recent meci direct, în tur, în Liga Naţiunilor ex-iugoslavii au câştigat la Zenica, scor 1-0, gol marcat de Smail Prevljak în minutul 68.

Superbet oferă cota 2,30 pentru o victorie a gazdelor în meciul România - Bosnia-Herţegovina.

România vs Bosnia-Herţegovina
1

Cotă 2.30


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol