Atletico Madrid - Real Madrid, meci din etapa a 6-a a campionatului Spaniei, este programat, duminică, 18 septembrie, de la ora 22:00, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2, Prima Sport 2 şi Orange Sport 2.

Minge de fotbalFoto: Chagnard Guillaume/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Atletico Madrid - Real Madrid sau „El Derbi Madrileño” se joacă de peste 100 de ani (primul meci a avut loc în 1906 într-un campionat regional, iar prima partidă din campionatul naţional s-a disputat în 1929), fiind întrerupt doar de Războiul Civil Spaniol (1936-1939) şi de perioadele în care „plăpumarii” evoluau în liga secundă (1930 - 1934 şi 2000 - 2002).

Atletico Madrid, echipă antrenată de Diego Simeone, vine la acest derby după un eșec neaşteptat în Liga Campionilor, 0-2 pe terenul lui Bayer Leverkusen (după ce, în prima etapă, a trecut cu 2-1 de FC Porto).

În campionat, „Los Colchoneros” ocupă locul 7, cu 10 puncte acumulate în cinci meciuri; etapa trecută au câştigat, tot acasă, 4-1 cu Celta Vigo.

Real Madrid se prezintă la derby-ul capitalei Spaniei după opt victorii în tot atâtea meciuri oficiale disputate în acest sezon: a câştigat Supercupa Europei, are două victorii în Liga Campionilor şi s-a impus în toate cele cinci meciuri disputate în La Liga.

În cazul unui nou succes, trupa „blanco” ar înregistra pentru prima dată din 1987 încoace șase victorii consecutive în debutul unui stagiuni.

În ultima etapă, echipa pregătită de Carlo Ancelotti a învins-o cu 4-1 pe Mallorca, pe „Santiago Bernabeu”.

În stagiunea precedentă, Real Madrid a câștigat pe teren propriu, în tur, cu 2-0, iar Atletico Madrid s-a impus în retur, scor 1-0 pe „Wanda Metropolitano”.

Este şi singura victorie a lui Ateltico Madrid în ultimele 10 meciuri directe din La Liga; cinci s-au terminat la egalitate, iar de patru ori s-a impus Real Madrid.

Superbet oferă cota 1,72 pentru un rezultat egal fie la pauza, fie la finalul meciului Atletico Madrid - Real Madrid.

Atletico - Real Madrid



Cotă 1.72


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol