Borussia Dortmund - Schalke 04, meci contând pentru etapa a 7-a din campionatul Germaniei, este programat, sâmbătă, 17 septembrie, de la ora 16:30, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 4.

Minge de fotbalFoto: Chagnard Guillaume/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Borussia Dortmund - Schalke 04 este meciul care reprezintă cea mai mare rivalitate din fotbalul german şi una dintre cele mai mari din întreg fotbalul european: prima întâlnire a avut loc în urmă cu 97 de ani, pe 3 mai 1925, şi a fost câştgată de gruparea din Gelsenkirchen cu 4-2.

Dortmund şi Gelsenkirchen, oraşe despărţite de doar 32 de kilometri, ambele situate în regiunea Ruhr (cunoscută local ca şi Revier, de unde şi numele derby-ului), au reprezentat două dintre punctele majore ale industriei miniere germane, până la declinul produs la începutul anilor 60; de aici a luat naştere cel mai aşteptat meci din germania, „Die Schwarzgelben vs Die Konigsblauen” (galben-negri contra albaştri).

Borussia Dortmund (antrenor Edin Terzic) ocupă locul 5 în Bundesliga, cu 12 puncte după şase etape, dar se prezintă la cel mai aşteptat meci al Germaniei după două înfrângeri consecutive, 0-3 cu RB Leipzig în campionat şi 1-2 cu Manchester City în Liga Campionilor.

Schalke 04 Gelsenkirchen (antrenor Frank Kramer) este doar pe locul 12 în clasament, cu şase puncte adunate în şase meciuri, un bilanţ acceptabil, totuşi, pentru o echipă nou promovată; ultimele două meciuri au însemnat o remiză (1-1 în deplasare cu VfB Stuttgrat) şi un succes (3-1 acasă cu VfL Bochum).

În ultimele 10 meciuri directe, Borussia Dortmund s-a impus de patru ori, Schalke 04 a câştigat două partide, iar patru întâlniri s-au încheiat la egalitate.

Borussia Dortmund a câştigat în stil mare ultimele trei meciuri directe cu Schalke 04 (golaveraj general 10-0!).

Superbet oferă cota 1,38 pentru o victorie a gazdelor în meciul Borussia Dortmund - Schalke 04.

Dortmund vs Schalke 04
1

Cotă 1.38


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol