CFR Cluj - Sivasspor, meci contând pentru etapa a 2-a a Grupei G din UEFA Conference League, este programat, joi, 15 septembrie, de la ora 19:45, şi va fi transmis în direct de Pro Arena.

Minge de fotbalFoto: Chagnard Guillaume/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

CFR Cluj vizează prima victorie în grupă, mai ales că debutul, 1-1 pe terenul celor de la Ballkani, mai mult i-a complicat situaţia (prima clasată se califică direct în optimile de finală, în timp a doua clasată va juca în 16-imile de finală cu una dintre echipele care termină pe locul 3 în grupele UEFA Europa League).

Între timp, campioana României a mai reglat lucrurile în SuperLiga, acolo unde a câştigat cel mai recent meci, 2-0, acasă, cu Universitatea Craiova şi a urcat, astfel, pe locul 6, cu 15 puncte, după 10 etape (mai are însă două restanţe de disputat).

Dan Petrescu, antrenorul ardelenilor, a declarat că nu se teme de Sivasspor și consideră că nici o echipă nu a avut o viață ușoară atunci când a sosit în Gruia: "Eu tot timpul respect adversarii, știți că îi fac mari. Nu mi-e frică de Sivasspor. Sivasspor are jucători buni, un buget foarte mare, dar orice echipă care a venit la Cluj a avut viață grea”.

Sivasspor a scos un egal în prima partidă din grupă, 1-1 pe teren propriu cu Slavia Praga (deşi a jucat cu un om mai puţin din minutul 26), dar are mari probleme în campionatul propriu, Super Lig, unde a acumulat doar patru puncte (din patru egaluri) după primele şase runde şi ocupă doar locul 15.

Practic, echipa antrenată de Riza Calimbay, care a cucerit Cupa Turciei în sezonul 2021-2022, n-a câștigat nici un meci oficial în acest sezon; mai mult, a pierdut categoric partida pentru Supercupa Turciei, 0-4 cu campioana Trabzonspor, apoi a fost eliminată fără drept de apel din play-off-ul UEFA Europa League, 1-3 în deplasare şi 0-2 acasă cu Malmo.

De-a lungul timpului, pentru Sivasspor au evoluat şi trei fotbalişti români: Cristian Tănase (2015-2016), Paul Papp (2017-2020) şi Gabriel Torje (2018-2019).

Superbet oferă cota 2,10 pentru ca ambele echipe să marcheze în meciul CFR Cluj - Sivasspor.

CFR Cluj vs Sivasspor



Cotă 2.10


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol