​Dinamo - Steaua, meci contând pentru etapa a 6-a din Liga 2, se joacă, vineri, 9 septembrie, de la ora 21:30, pe Arena Naţională, în direct la Digi Sport 1, Prima Sport 1 şi Orange Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Chagnard Guillaume/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Cel mai atractiv meci din liga secundă este, de asemenea, şi cel mai controversat: este sau nu acest Dinamo - Steaua „eternul derby” al fotbalului românesc?

Dinamo promovează partida ca pe una oarecare; în schimb, Steaua susţine că acesta este meciul care stârneşte cele mai mari patimi printre microbiştii din România.

Dinamo este încă în derivă după retrogradarea istorică din vară, prima din istoria clubului, şi ocupă abia locul 12, cu doar şase puncte (două victorii şi trei înfrângeri), departe de un posibil salvator play-off.

Ovidiu Burcă, antrenorul „câinilor roşii”, a stopat etapa trecută şirul înfrângerilor (trei la rând), dar jocul acestora trimite mai degrabă la lupta pentru evitarea retrogradării în Liga 3 decât la revenirea în SuperLigă.

Singurul motiv de satisfacţie pentru fani este acela că Dinamo a reușit să facă rost de suma necesară pentru a închiria Arena Națională, fiind de aşteptat ca meciul să se dispute cu peste 25.000 de spectatori.

„Faptul că jucăm pe Arena Naţională şi suntem echipa gazdă va însemna foarte mult, pentru că, aşa cum simt la ora asta, cred că va fi o afluenţă foarte mare de spectatori.

Suporterilor dinamovişti le e dor de echipă, să participe la meciuri importante. Pentru noi, aportul lor va fi esenţial la meciul acesta. Pentru suporterii noştri poate fi un moment special”, a spus Ovidiu Burcă.

Steaua a avut evoluții contradictorii în acest start de sezon, însă ultimele două succese din tot atâtea etape au urcat trupa antrenată de Daniel Opriţa pe locul 7, cu 10 puncte (trei victorii, un egal, o înfrângere).

Din păcate pentru fanii roş-albaştrilor, şefii din MApN şi din CSA nu au reuşit să facă modificările de organizare a clubului care să permită promovarea, astfel că Steaua este condamnată să joace, practic, degeaba.

„Normal că e derby! E Steaua - Dinamo! Nu contează că e la Liga 2. Cu Rapid nu a fost derby la Liga 4 cu 35.000 de spectatori în tribune? Sperăm să fie la fel și acum! Noi trebuie să câștigăm toate meciurile. Eu sunt sigur că galeria noastră va fi la înălțime”, a declarat Daniel Oprița.

Superbet oferă cota 1,85 pentru ca ambele echipe să marcheze în meciul Dinamo - Steaua.

Dinamo vs Steaua



Cotă 1.85


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol