Bayern Munchen, campioana "en titre", şi Eintracht Frankfurt, deţinătoarea Europa League, deschid sezonul 2022-2023 din 1.Bundesliga, vineri, 5 august, de la ora 21:30, în direct la Digi Sport 2 şi Prima Sport 2.

Pontul zileiFoto: Profimedia

Bayern Munchen, campioană pentru a zecea oară la rând şi recent câştigătoare a Supecupei Germaniei, pornește ca mare favorită și în această stagiune şi are parte de un şoc în chiar prima etapă, când merge pe "Deutsche Bank Park", terenul lui Eintracht Frankfurt, deţinătoarea trofeului Europa League.

Eintracht Frankfurt vine cu un moral excelent după un sezon în care a terminat campionatul pe locul 11, dar a câștigat Europa League (al doilea trofeu continental din istoria clubului, după Cupa UEFA cucerită în 1980) şi se pregăteşte pentru Supercupa Europei, contra lui Real Madrid (miercuri, 10 august, ora 22:00, Stadionul "Olimpic" din Helsinki).

Oliver Glasner, instalat pe banca tehnică a "vulturilor" în vara anului trecut, a realizat câteva mutări importante în lot: Jens Petter Hauge, norvegianul care a fost împrumutat sezonul trecut de la AC Milan, a fost achiziționat definitiv pentru 10 milioane de euro; de asemenea, s-au plătit 6 milioane de euro pentru Lucas Alario (de la Bayer Leverkusen), 4 milioane de euro pentru Mario Gotze (de la PSV Eindhoven), 3,5 milioane de euro pentru Kristijan Jakic (de la Dinamo Zagreb) și 2,5 milioane de euro pentru Hrvoje Smolcic (de la Rjieka).

Bayern Munchen a debutat în mod oficial în noua stagiune în meciul din Supercupa Germaniei, 5-3 contra lui RB Leipzig (sâmbătă, 30 iulie) chiar pe terenul "taurilor roşii".

Julian Nagelsmann s-a mişcat şi el excelent pe piaţa transferurilor: plecarea atacantului Robert Lewandowski la FC Barcelona a fost suplinită prin aducerea lui Sadio Mane de la Liverpool (32 de milioane de euro), iar în locul fundaşului central Niklas Sule, plecat liber de contract la Borussia Dortmund, a fost adus Matthijs De Ligt, de la Juventus Torino (67 de milioane de euro).

Au mai venit Noussair Mazraoui (fundaș dreapta, liber de contract), Ryan Gravenberch (mijlocaș central, 18,5 milioane de euro), ambii de la Ajax Amsterdam, şi Mathys Tel (atacant, 20 de milioane de euro) de la Rennes.

În ultimele cinci meciuri directe, Eintracht Frankfurt s-a impus de două ori, o dată chiar pe terenul bavarezilor, iar Bayern Munchen a câştigat trei partide.

Superbet oferă cota 1,45 pentru o victorie a lui Bayern Munchen pe terenul lui Eintracht Frankfurt.

Eintracht Frankfurt vs Bayern Munchen
Cotă
Victorie Bayern Munchen
1,45

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol