Zorya Luhansk și Universitatea Craiova se întâlnesc, joi, 4 august, de la ora 20:30, la Lublin (Polonia), într-un meci contând pentru prima manşă a turului trei preliminar din Conference League, în direct la Digi Sport 1 şi Prima Sport 1.

Pontul zileiFoto: Profimedia

Zorya Lugansk se afla pe locul 4 în momentul întreruperii campionatului din Ucraina şi va juca primul meci oficial după o pauză de mai bine de jumătate de an (12 decembrie 2021, 1-1 cu Dinamo Kiev; întrecerea internă se va relua la finalul lunii august).

Antrenor este olandezul Patrick van Leeuwen (52 de ani), iar după plecarea fotbaliştilor străini din cauza războiului echipa este alcătuită doar din fotbalişti ucraineni, cu două excepţii, brazilianul Cristian și ghanezul Raymond Owusu.

Zorya Luhansk a câştigat în istoria sa doar un titlu de campioană, pe vremea URSS, în 1972, iar pe plan internaţional a prins grupele UEFA Europa League de trei ori în ultimii şase ani, perioadă în care a bifat victorii de prestigiu cu Athletic Bilbao, Hertha Berlin, Leicester şi AEK Atena.

Universitatea Craiova trece prin momente dificile în acest start de sezon: are doar două puncte în SuperLiga, iar în Europa nu a convins deloc în "dubla" din turul precedent cu Vllaznia Shkoder (1-1 în deplasare şi 3-0 acasă), astfel că poziţia antrenorului Laszlo Balint pe banca tehnică a oltenilor este tot mai şubredă! "Trebuie să ne conectăm repede pe ce avem de făcut în Polonia. Am arătat că putem produce un fotbal bun, dar trebuie să fim mai eficienți. Victoriile aduc altă stare de spirit, la fel ca și înfrângerile. Trebuie reacționăm cât mai bine în meciul de joi", a spus Laszlo Balint.

Cel mai probabil, antrenorul alb-albaştrilor nu va face multe modificări în primul "11" față de partida pierdută cu Rapid în SuperLiga. Vor reveni însă suspendații Nicuşor Bancu și Alexandru Mateiu, şi nu ar fi exclus nici ca Sergiu Hanca să înceapă din primul minut meciul din Polonia.

Superbet oferă cota 1,40 pentru un meci egal sau o victorie a Universităţii Craiova în meciul cu Zorya Luhansk.

Zorya Luhansk vs Universitatea Craiova
Cotă
Meci egal sau victorie a Universităţii Craiova
1,40

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol