Dunajska Streda şi FCSB se întâlnesc, miercuri, 3 august, de la ora 21:30, în prima manşă din turul trei preliminar al Conference League, în direct la Antena 1.

Pontul zileiFoto: Profimedia

Returul este programat, joi, 11 august, pe Arena Naţională din Capitală, de la ora 20:30. Dunajska Streda, adversara celor de la FCSB, nu spune mare lucru nici la nivel intern, unde are în palmares o Cupă a Cehoslovaciei şi o Cupă a Slovaciei, ambele cucerite în 1987, nici la nivel european, unde nu a trecut niciodată de tururile preliminare.

Dunajska Streda a început să apară în prim-plan în ultimii ani, după implicarea Guvernului Ungariei, localitatea cu acelaşi nume fiind una în care etnicii maghiari reprezintă 70% din cei aproape 22.000 de locuitori.

Practic, echipa din Slovacia este echivalentul lui Sepsi Sf. Gheorghe din România şi al lui FK Backa Topola din Serbia, o echipă eliminată dramatic de FCSB în 2020, 3-3 după 90 de minute, 6-6 după 120 de minute şi 5-4 la penalty-uri (s-a jucat un singur meci).

Stadionul are 12.700 de locuri şi este unul nou, construit cu 22 de milioane de euro, bani de la Executivul de la Budapesta!

Slovacii s-au calificat în turul trei preliminar din Conference League după ce au trecut de Cliftonville (Irlanmda de Nord), 2-1 acasă şi 3-0 în deplasare, şi de Vikingur (Insulele Feroe), 2-0 în deplasare şi 2-0 acasă.

În campionat, Dunajska Streda este lider după trei etape, cu şapte puncte. FCSB nu trece prin cele mai bune momente: în campionat are doar două puncte după trei meciuri, iar în Europa a trecut cu mari emoţii de Saburtalo Tbilisi, din Georgia, 0-1 în dplasare şi 4-2 acasă.

Chiar şi aşa, revenirea lui Nicolae Dică pe banca tehnică şi transferurile lui David Miculescu de la UTA Arad și Bogdan Rusu de la CS Mioveni le dau speranţe fanilor roş-albaştri, ca să nu mai vorbim de promisiunea patronului, după ce a aflat de investițiile maghiare de la Dunajska Streda.

„Dacă mi-ați zis cu cine joc mai departe, nu mai am nicio emoție. Gata, atunci! Dacă acea echipă e susținută de guvernul maghiar, o voi spulbera!”, a spus Gigi Becali.

Superbet oferă cota 1.90 pentru ca ambele echipe să marcheze în meciul Dunajska Streda - FCSB.

Dunajska Streda vs FCSB
Cotă
Ambele echipe marchează
1,90

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol