Manchester City - Liverpool, meciul care deschide sezonul în Anglia, se joacă pentru trofeul "Community Shield", sâmbătă, 30 iulie, pe King Power Stadium din Leicester, de la ora 19:00, în direct la Pro Arena.

Pontul zileiFoto: Profimedia

"Community Shield" sau Supercupa Angliei reprezintă confruntarea dintre câștigătoarea Premier League şi deţinătoarea FA Cup (Cupa Angliei) din sezonul precedent. Manchester City, echipa antrenată de Pep Guardiola, este campioana ultimelor două sezoane din Premier League, dar ultimul trofeu "Community Shield" l-a câştigat în 2019, tot în faţa lui Liverpool, la lovituri de departajare (are în total şase trofee în vitrina clubului).

Manchester City a fost extrem de activă în campania de transferuri din această vară, astfel că pe lângă achizițiile de marcă, numite Kalvin Phillips (52 de milioane de euro, de la Leeds United) și Erling Haaland (75 de milioane de euro, de la Borussia Dortmund), Pep Guardiola a renunţat la Raheem Sterling și Gabriel Jesus, doi jucători de bază ai "cetățenilor" în ultimii ani.

Liverpool, echipa transformată radical de la venirea lui Jurgen Klopp în vara anului 2015, are 15 trofee "Community Shield" în palmares, dar ultimul a fost cucerit tocmai în 2006. "Cormoranii" vin din postura de câştigători ai Cupei Angliei (FA Cup), după o finală cu Chelsea (6-5 la penalty-uri, 0-0 după 90 şi, respectiv, 120 de minute).

Liverpool a mutat, de asemenea, semnificativ, pe piaţa transferurilor în această vară: Darwin Nunez a fost achiziționat de la Benfica Lisabona, contra unei sume uriașe, 75 de milioane de euro (100 de milioane de euro cu bonusuri), pentru a acoperi plecările lui Sadio Mane şi Divock Origi. În ultimele 10 meciuri directe în toate competiţiile (Premier League, FC Cup, Community Shield), Manchester City s-a impus de trei ori, Liverpool de două ori, iar cinci meciuri s-au încheiat la egalitate.

Echipele probabile:

Manchester City: Ederson – Walker, Ake, Ruben Diaz, Cancelo – De Bruyne, Rodri, Bernardo Silva – Mahrez, Haaland, Grealish.

Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Robertson – Fabinho, Thiago, Keita – M. Salah, Darwin Nunez, Luis Diaz.

Superbet oferă cota 1,75 pentru un rezultat de egalitate între Manchester City şi Liverpool la pauză sau la final.

Manchester City vs Liverpool
Cotă
Egalitate la pauză sau la final
1,75

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol