Dinamo Kiev şi Fenerbahce Istanbul se întâlnesc, miercuri, 20 iulie, de la ora 21:00, în derby-ul acestei faze a competiţiei. Din cauza războiului din Ucraina, confruntarea din prima manşă a turului al doilea preliminar al Ligii Campionilor, se va disputa la Lodz, în Polonia. Returul are loc miercurea viitoare, în Turcia.

Minge de fotbalFoto: insidefoto srl / Alamy / Alamy / Profimedia

Dinamo Kiev, echipa antrenată de Mircea Lucescu, nu a mai jucat un meci oficial din decembrie 2021, iar ultima ediţie a campionatului din Ucraina a fost suspendată oficial din cauza războiului.

Dinamo Kiev se afla pe locul secund în Ucraina în momentul în care competiția a fost întreruptă din cauza invaziei ruse, astfel că va juca în preliminariile Ligii Campionilor, direct în turul al doilea preliminar, pe traseul non-campioanelor.

Cu 13 titluri în URSS şi alte 16 în Ucraina, Dinamo Kiev, care mai are în palmares şi două Cupe ale Cupelor şi o Supercupă a Europei, a lansat de-a lungul timpului fotbalişti de legendă, cei mai cunoscuţi fiind Oleg Blohin şi Andrei Şevcenko.

În prezent, gruparea patronată de Igor Surkis se pregăteşte pentru startul noului sezon, care va începe cel mai probabil la finalul lunii august, meciurile urmând să se dispute în Ucraina (la fiecare partidă va fi prezentă armata, iar fiecare stadion va fi echipat cu adăposturi antiaeriene).

Fenerbahce Istanbul a încheiat ultimul sezon pe locul 2 în Turcia, la opt puncte în urma campioanei Trabzonspor, iar din această vară a fost preluată de reputatul antrenor portughez Jorge Jesus, câştigător de trofee importante cu Benfica, Sporting, Al Hilal şi Flamengo.

Cea mai iubită echipă din Turcia a pierdut duelul sportiv cu marea rivală Galatasaray, care o întrece atât la numărul de titluri interne (22-19), cât şi la performanţe europene („Cim-Bom” are în vitrină o Cupă UEFA şi Supercupa Europei, ambele câştigate în 2000), astfel că başkanii au gânduri mari în acest sezon.

Cu un lot evaluat de 170 de milioane de euro, Fenerbahce Istanbul pleacă favorită în această „dublă” cu Dinamo Kiev (valoare estimată a lotului de 120 de milioane de euro).

Superbet oferă cota 1,38 pentru un egal sau o victorie a campioanei Turciei.

Dinamo Kiev vs Fenberbahce

X2
Cotă
1.38

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol