Ferencvaros şi Slovan Bratislava se întâlnesc, miercuri, 20 iulie, de la ora 21:00, la Budapesta, în prima manşă a turului doi preliminar al Ligii Campionilor. Manşa a doua este programată miercurea viitoare, în Slovacia.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Ferencvaros a câştigat detaşat ultima ediţie a campionatului din Ungaria, având 12 puncte mai mult decât Kisvarda, ocupanta locului doi, în primul an cu Stanislav Cherchesov, fost internaţional şi selecţioner al Rusiei, pe banca tehnică.

În 2021 trecut s-a oprit în play-off-ul Ligii Campionilor, unde a fost eliminată de Young Boys Berna, dar acum doi ani a ajuns în grupe, locul 4 într-o serie cu FC Barcelona, Juventus Torino şi Dinamo Kiev, după ce le eliminase în preliminarii pe Celtic Glasgow şi Dinamo Zagreb.

Ferencvaros a reușit să îl păstreze în această vară pe Tokmac Chol Nguen, atacantul norvegian, născut în Kenya, care a marcat peste 30 de goluri în ultimele trei sezoane, şi l-a adus, pentru două milioane de euro, pe Adama Traore, vedeta lui Sheriff Tiraspol.

Maghiarii l-au pierdut în schimb pe Miha Blazic, un fundaș central titular care a plecat la Angers, înlocuit cu Samy Mmaee, un marocan care a jucat trei sezoane la St. Truiden, în Belgia.

Slovan Bratislava a câştigat şi ea titlul la pas, 11 puncte peste Ruzomberok, dar şi-a pierdut principalul om de gol, nigerianul Ezekiel Henty, vândut la Al Hazem.

Antrenorul Vladimir Weiss se va baza însă pe jucători de top precum Juraj Kucka (sute de meciuri în Italia pentru Genoa, AC Milan şi Parma) şi Giorgi Chakvetadze (împrumutat de la Gent, a mai jucat la Hamburger SV).

Anul trecut, slovacii au jucat în grupele Conference League, locul 3 într-o serie cu FC Copenhaga, PAOK Salonic şi Lincoln Red Imps.

Ferencvaros a trecut în primul tur preliminar al Ligii Campionilor de Tobol, 5-1 acasă („dublă” Adama Traore) şi 0-0 în deplasare, în timp ce Slovan Bratislava a eliminat pe Dinamo Batumi, 0-0 acasă şi 2-1 în deplasare, după prelungiri, cu golul victoriei marcat în minutul 120+3).

Superbet oferă cota 1,60 pentru o victorie a lui Ferencvaros în meciul cu Slovan Bratislava.

Ferencvaros vs Slovan Bratislava
1

Cotă 1.60


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol