Differdange - Olimpija Ljubljana este un meci interesant pentru români din perspectiva aflării adversarului pe care Sepsi Sf. Gheroghe, deţinătoarea Cupei şi a Supercupei României, îl va întâlni în al doilea tur preliminar din Conference League.

Minge de fotbalFoto: Sven Beyrich/SPP / Shutterstock Editorial / Profimedia

Pentru Sepsi Sf. Gheorghe, aceasta este doar a doua participare a echipei în cupele europene după cea de sezonul trecut, când adversară i-a fost Spartak Trnava, din Slovacia. În tur scorul a fost 0-0, iar în România meciul s-a încheiat 1-1 după 120 de minute şi 3-4 după executarea loviturilor de departajare.

Meciul dintre Differdange şi Olimpija Ljubljana, contând pentru manşa a doua a primului tur preliminar din Conference League, se joacă, joi, 14 iulie, de la ora 20:30, în Luxemburg.

În prima manşă, în Slovenia, a fost egal 1-1. Differdange a deschis scorul prin autogolul Krefl (10), iart Olimpija Ljubljana a egalat prin Milovic (62).

Olimpija Ljubljana este una dintre echipele puternice ale campionatului Sloveniei. A câştigat de şase ori titlul de campioană şi de şapte ori cupa.

În ultimul sezon, a terminat campionatul pe locul 3 din 10 echipe.

Internaţionalul român Alexandru Creţu a jucat aici în sezonul 2017-2018, bifând 18 meciuri şi un gol.

Antrenorul echipei este Albert Riera, un fost internaţional spaniol care a trecut pe la Bordeaux, Espanyol, Liverpool, Galatasaray şi Watford.

La doar 40 de ani, acesta este la prima experienţă la antrenor principal, după ce a mai fost „secund” la Galatasaray.

Differdange are patru Cupe ale Luxemburgului şi este antrenată de portughezul Pedro Resende.

A terminat ultimul campionat pe locul doi din 10 echipe, după Dudelange.

Anul trecut, Differdange a fost eliminată în primul tur preliminar din Europa League, de Zrinjski Mostar, 0-3 în deplasare.

Singura performanţă notabilă datează din sezonul 2013-2014, când a eliminat-o pe FC Utrecht (2-1 şi 3-3), dar s-a oprit în al treilea tur preliminar, când a fost eliminată de Tromso la penalty-uri.

Superbet oferta cota 1,47 pentru ca Olimpija Ljubljana să se califice în timpul regulamentar.

Differdange vs Olimpija Ljubljana


2
Cotă

1.47

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol