A început Euro 2022 la fotbal feminin, unde 16 echipe se înfruntă pentru trofeu în Anglia. CE a demarat marţi seara, când Anglia, din postura de gazdă, a învins Austria cu 1-0, pe „Old Trafford”, în meciul de deschidere a ceea ce promite să fie o lună palpitantă de fotbal, care va dura până pe 31 iulie.

Minge de fotbalFoto: insidefoto srl / Alamy / Alamy / Profimedia

În etapa a doua, luni, 11 iulie, de la ora 22:00, Anglia va întâlni Norvegia, pe „Amex Stadium” din Brighton. Din Grupa A mai face parte Irlanda de Nord.

Cu 68.871 de oameni în tribună, Anglia s-a chinuit cu Norvegia. Golul înscris de Bethanu Mead în minutul 16 a făcut diferența. Naționala Albionului o ține din victorie în victorie, ultima remiză înregistrând-o pe 20 februarie, 0-0 cu Spania.

De atunci, 7 victorii consecutive, dintre care două în preliminariile pentru Mondiale, 10-0 cu Macedonia de Nord și 5-0 cu Irlanda de Nord, apoi 3 jocuri amicale, toate disputate luna trecută: 3-0 cu Belgia, 5-1 cu Olanda și 4-0 cu Elveția.

Termenul limită impus de UEFA pentru ca fiecare naţiune să îşi prezinte lotul de 23 de jucătoare a fost duminică, 26 iunie.

După această dată, echipele au avut voie să efectueze schimbări nelimitate la listele de jucători înainte de meciurile de deschidere în caz de accidentare sau boală gravă, care include Covid-19 sau un contact apropiat.

Site-ul oficial UEFA prezintă toate informaţiile despre cele 16 echipe care participă la Euro în această vară, inclusiv jucătoare cheie, accidentări şi loturile deplasate în Anglia.

Gazda turneului, Anglia, a anunţat o echipă preliminară de 28 de jucătoare încă din 17 mai, iar echipa finală a fost anunţată pe 15 iunie.

Jordan Nobbs este o absentă importantă, mijlocaşul lui Arsenal fiind în recuperare toată vara din cauza unei accidentări la genunchi.

Pe lista provizorie a fost inclusă Steph Houghton, căpitanul de cursă lungă a acestei echipe, dar o jucătoare care nu a mai jucat din ianuarie.

Ea a fost eliminată din echipa finală, alături de portarul Sandy MacIver, Niamh Charles de la Chelsea, plus Lucy Staniforth şi Katie Zelem de la Manchester United.

Fran Kirby, care nu a mai jucat din februarie, se află în echipă. Atacantul a fost un înlocuitor nefolosit în triumful lui Chelsea în Cupa FA Women's FA Cup în luna mai, după ce a făcut progrese mari în urma unei probleme de oboseală.

Norvegia a fost una dintre marile poveşti în pregătirea pentru Euro din această vară, după revenirea lui Ada Hegerberg, câştigătoarea Balonului de Aur din 2018.

Hegerberg a decis să nu-şi mai reprezinte ţara în 2017 din cauza unei dispute legate de modul în care Federaţia Norvegiană de Fotbal (NFF) trata fotbalul feminin, dar a revenit în aprilie după discuții pozitive cu Lise Klaveness, noul preşedinte al NFF.

Selecţionerul Martin Sjogren a anunţat echipa Norvegiei pentru Euro pe 7 iunie, cu atacanta de la Lyon în lot, alături de o extremă de clasă mondială, Caroline Graham Hansen, şi Guro Reiten, una dintre vedetele sezonului, de la Chelsea.

Pe 26 iunie, s-a anunţat că Lisa Naalsund va rata turneul din cauza unei accidentări. Ea a fost înlocuită în echipă de Thea Bjelde.

Maren Mjelde, colega de club a lui Reiten, care şi-a revenit după o accidentare în ultimul an, face şi ea parte din echipă, dar portarul Cecilie Fiskerstrand lipseşte din păcate după ce şi-a rupt ligamentul încrucişat anterior în luna mai.

Superbet are cota 1.65 pentru Final 1 (victorie Anglia).

Anglia vs Norvegia 1

Cotă 1.65


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol