​În etapa a 13-a din Eliteserien, prima divizie de fotbal a Norvegiei, Molde o așteaptă încrezătoare pe Tromso, duminică, 10 iulie, de la ora 19:00. Vicecampioana nu ia în calcul decât victoria.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Molde, o formație cu tradiție din nordul Europei, care recent l-a dat pe Erling Haaland, a terminat rănită vechiul sezon, după ce a cedat titlul la mare luptă. Doar 3 puncte au despărțit-o de prima poziție.

Față de campioana Bodo/Glimt, Molde se mândrește că a avut măcar un atac supersonic, cu 70 de goluri marcate, comparativ cu cele 59 de goluri ale rivalei Bodo, revelația din Conference League.

Molde n-are o perioadă grozavă în competiția internă: vine după două remize, 0-0 cu Ham-Kam și 1-1 cu Jerv. S-a „răcorit” pe 29 mai, când a trecut cu 3-1, în etapa a 9-a, de Bobo/Glimt.

Molde îl propune golgheter pe ivorianul David Datro Fofana, 19 ani, 4 goluri, aflat totuși la distanță mare de cele 8 reușite ale lui Veton Berisha, de la Viking.

Și acum, Molde aleargă după liderul clasamentului, fiind pe locul 2. Și tot 3 puncte sunt de prima poziție, dar adversarul este altul. Cum Bodo a scăzut ritmul, alunecând spre mijlocul ierarhiei, lider s-a instalat Lillestrom, 30 de puncte.

Tromso a terminat în coada clasamentului stagiunea trecută, pe locul 12 dintr-un total de 16 formații. N-a avut emoții privind retrogradarea, fiind la 9 puncte de Brann, locul 14, care a susținut baraj de menținere. Nici în acest moment n-o duce mai bine. Stă pe locul 11, cu o zestre de 13 puncte.

În ultimele 3 meciuri, cifra 3 a apărut obsesiv în dreptul gazdelor. În 2021, Molde a învins cu 3-0, iar în celălalt joc din an între cele două, duelul s-a terminat 3-3. În 2019, Molde a dispus din nou cu 3-0 de Tromso.

Superbet oferă cota 2.05 pentru 2-3 goluri la secțiunea interval goluri Molde.

Molde vs Tromso Cotă


2-3 goluri în meci
2.05


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol