Liga Profesional, prima divizie de fotbal din Argentina, programează sâmbătă noapte un meci important contând pentru etapa a 5-a. În România, meciul Estudiantes La Plata vs Newell's Old Boys începe duminică, 26 iunie, de la ora 00:00.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Situația este echilibrată în fruntea clasamentului din Argentina. Și nici nu putea fi altfel, ținând cont că abia a început campionat. Newell's se află pe doi. Are un atac de nivel mediu, cu 4 goluri înscrise, dar cea mai bună apărare, cu un singur gol încasat.

Sunt absențe în ambele tabere. Estudiantes nu-l poate folosi pe Munoz, iar Newell's nu se poate baza pe Castro, Lema și pe Perez.

Newell's a dat jucători mari, precum Gabriel Batistuta, Ever Banega, Walter Samuel, Americo Gallego, Jorge Valdano, Gabriel Heinze, Roberto Sensini, Mauricio Pochettino și Maxi Rodriguez.

De asemenea, Lionel Messi a jucat la tineretul clubului, dar a plecat la o vârstă fragedă la Barcelona, pentru a căuta tratament pentru deficiența sa de hormoni de creștere, în timp ce Diego Maradona a jucat pentru scurt timp la prima echipă a clubului, în 1993, înainte de Mondialul american.

În ultimul meci direct, disputat în 2021, Newell's a învins-o pe rivală cu 4-2, pe stadionul „Marcelo Bielsa” din Rosario.

Stadionul de fotbal al clubului se numește după fostul jucător și antrenor al echipei, Marcelo Bielsa (de două ori campion și vicecampion în Copa Libertadores).

Newell's joacă derby-ul orașului Rosario împotriva lui Rosario Central, club cu care au o rivalitate istorică uriașă.

Cel mai recent joc direct cu Estudiantes gazdă s-a derulat în 2018. A fost 1-0 pentru gazde.

Superbet propune cota 1.72 pentru pariul Șansă Dublă X2 (remiză sau victorie Newell's Old Boys).

Estudiantes vs Newell's Old Boys

X2
Cotă
1.72

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol