Finala Euro 2020 se rejoacă sâmbătă, 11 iunie, de la ora 21:45, dar pe alt stadion decât „Wembley” din Londra. Meciul se ține pe „Molineux Stadium” din Wolverhampton, în Grupa 3 a Ligii A contând pentru Liga Națiunilor.

Minge de fotbalFoto: insidefoto srl / Alamy / Alamy / Profimedia

Ocazie ideală pentru britanici să-și ia revanșa pentru suferința pricinuită de peninsulari exact acum un an și o lună.

În seara zilei de 11 iulie 2021, Italia se impunea la loviturile de departajare, lăsând întreg Regatul Unit în lacrimi. Între timp, Anglia a obținut calificarea la Cupa Mondială din Qatar, iar Italia suferă pentru faptul că va urmări turneul final la televizor.

În etapa trecută, Anglia a smuls un punct Germaniei, deși nemții n-au folosit prima formație. Asta în timp ce britanicii au pus în teren tot ce aveau mai bun și mai valid în lot, fără Phil Foden, victimă a COVID-19.

La finalul jocului de la Munchen, Harry Kane, căpitanul Angliei, a comis o gafă, comentând competiția din Qatar: „Sunt multe echipe bune, Germania, Franța, Spania, Italia, mai sunt Brazilia și Argentina.

Sunt multe echipe de top în toată lumea. Pentru a câștiga un turneu precum Cupa Mondiala trebuie să fii la un nivel foarte înalt în 7 meciuri. Aceste meciuri din Liga Națiunilor sunt o pregătire excelentă, pentru a ne îmbunătăți lucrurile”.

Bun și frumos, cu un mic detaliu: Italia nu s-a calificat la Cupa Mondială.

Vedetele englezilor sunt stoarse de energie, după un sezon solicitant. Se știe că Premier League este cel mai intens campionat intern din lume, iar naționala Angliei este formată în mare parte din fotbaliști care evoluează în această ligă, rareori fiind convocați jucători din alte divizii.

Italia a fost „jumulită” de Argentina, dar și-a dres moralul cu Germania, 1-1, și cu Ungaria, victorie cu 2-1. Lotul Squadrei este în schimbare, iar inovațiile nu oferă deplină satisfacție.

Selecționerul Roberto Mancini este însă încurajat să nu abandoneze proiectul. Câteva raze de soare se întrevăd. Antrenorul îl laudă de Wilfried Gnonto, recent intrat în circuitul naționalei: „Sunt puțini ca el la vârsta de 18 ani”.

Tânărul de culoare evoluează pentru FC Zurich, în Elveția, fiind lansat, acum doi ani, de echipa de tineret a celor de la Inter Milano.

Situația în clasamentul grupei este în scară. Liderul Italia se mândrește cu 4 puncte, Ungaria are 3 puncte, Germania numără două puncte, iar Anglia se mulțumește doar cu unul singur.

Primul loc merge mai departe în play-off, iar ultima poziție, care în mod normal le era „rezervată” maghiarilor, retrogradează în Liga B.

Superbet propune cota 1.75 pentru PsF X (remiză la pauză sau la final).

Anglia vs Italia
PsF X


Cotă 1.75


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol