​Baraj pentru Europa. Finala de Conference League se joacă într-o singură manșă, vineri, 27 mai, de la ora 20:30. Duelul are loc pe stadionul „Ion Oblemenco” din Craiova, astfel că oltenii pornesc cu un ușor avantaj.

Minge de fotbalFoto: Dreamstime

Craiovenii au arătat bine înaintea meciului cu moldovenii: 4-1 cu Farul Constanța, dar antrenorul Laurențiu Reghecampf riscă mult, chiar postul, dacă ratează jocul de baraj, după ce a pulverizat șansele la titlu.

După Alexandru Mateiu și Lyes Houri, un alt fotbalist de la Universitatea Craiova nu va mai continua sub comanda lui Laurențiu Reghecampf (46 de ani) în sezonul următor.

Stoperul Marius Constantin este cel de-al treilea jucător care o va părăsi pe Universitatea Craiova, în această vară, după ce nu a obținut niciun trofeu cu gruparea olteană.

În vârstă de 37 de ani, fundașului i-a fost propusă prelungirea contractului, însă oferta nu a fost cea așteptată de Marius Constantin. Fotbalistului i-a fost propus un salariu de 6.000 de euro lunar, cu care nu a fost de acord.

Nemulțumit de oferta oltenilor, Marius Constantin nu duce lipsă de echipe. Acesta ar putea semna cu un alt club în perioada următoare. Fundașul ar avea două oferte în acest moment, dintre care una de la o echipă din eșalonul secund din România, mai scrie sursa citată.

FC Botoșani, care a terminat pe locul 2 în play-off, după Sepsi, a profitat de faptul că trupa din Sf. Gheorghe a câștigat Cupa României, astfel că nu a mai fost nevoie de un meci de baraj între primele clasate din play-out.

Acum, pentru trupa lui Marius Croitoru urmează duelul cu Universitatea Craiova, ocupanta locului 3 în play-off-ul de Liga 1, iar patronul Valeriu Iftime a anunțat câți bani vor primi moldovenii dacă se vor califica în cupele europene.

„Am ținut cu Sepsi, recunosc. Am fost fanul lor. Meciul curgea în favoarea lui Sepsi, n-am avut mari emoții. Avem șansa a doua la Craiova, dar este o chestiune interesantă.

Am plecat de la început cu ideea că Sepsi va câștiga Cupa, iar la final chiar așa s-a întâmplat. Am vorbit cu Marius (n.r. - antrenorul Marius Croitoru), suntem foarte concentrați pentru acest meci de baraj. Ar fi ceva extraordinar să ne calificăm în Conference League.

La începutul sezonului nu ne-am propus să ajungem în play-off, ne-am propus să ajungem în cupele europene.

Acum jucătorii își pot îndeplini obiectivul după un mic ocol prin play-out. Primele sunt cele stabilite la începutul sezonului, nu există prime speciale pentru acest meci. Prima de grup este undeva pe la 100.000 de euro, nu mai știu exact.

Am criticat barajul pentru Conference League, dar iată că ne-a ajutat. Dumnezeu luminează lucrurile în favoarea celor care fac fotbal, așa cum s-a întâmplat și la Sepsi. Pot spune acum că acest sistem cu barajul pentru cupele europene este foarte atractiv”, a spus Valeriu Iftime.

Superbet are cota 2.15 pentru G2+ (Craiova înscrie două sau mai multe goluri).

U Craiova vs FC Botoșani G2+


Cotă 2.15


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol