​Baraj de promovare în Ligue 1, prima divizie de fotbal a Franței. Prima etapă a duelului dintre Auxerre și Saint-Etienne, finala play-off-ului, va avea loc joi, 26 mai, de la ora 20:00. Calificarea se dispută în sistem tur-retur, urmând ca manșa secundă să se deruleze pe 29 mai.

Minge de fotbalFoto: insidefoto srl / Alamy / Alamy / Profimedia

La mijlocul terenului se vor alinia două formații cu tradiție din campionatul Franței.

Când spun Auxerre, microbiștii se gândesc imediat la Guy Roux. Tehnicianul ajuns la 83 de ani a antrenat, cu două mici excepții, la Auxerre, în 3 perioade: 1961-1962, 1964-2000 și 2001-2005.

A încercat o aventură, în 2007, la Lens, apoi s-a retras din activitate. Înainte însă, și-a făcut ucenicia la Limoges, 1958-1961.

Doar că anii de glorie s-au cam dus, iar echipa face naveta între primele două ligi. În sezonul abia încheiat, Auxerre a terminat pe locul 3 în divizia a doua, la un punct în spatele locului 2, AC Ajaccio, care a promovat direct.

Cei de la Auxerre și-au revenit repede din supărarea provocată de faptul că n-au putut trece peste Ajaccio, după ce și-au câștigat dreptul de a merge în play-off-ul de promovare.

În semifinale, au învins-o, pe 20 mai, la penalty-uri, pe Sochaux, locul 5, ultimul care a trimis în barajul de promovare în Ligue 1.

Pentru St. Etienne, ultima victorie răsare pe 16 martie, 2-1 cu Brest. De atunci au urmat 6 meciuri cu rezultate nefericite: 4 înfrângeri și două remize.

Rezultatele au dus-o pe locul 18, de baraj, cu 32 de puncte. Formațiile care au retrogradat, Metz și Bordeaux, au terminat fiecare cu câte 31 de puncte. Distanța față de echipa care s-a salvat, Clermont, locul 17, a fost de numai 4 puncte.

La astfel de meciuri de baraj, echipa din liga superioară pornește, de regulă, favorită. Doar că nivelurile de energie și de încredere sunt diferite, iar surprizele apar deseori.

Formația de primă divizie urmează un trend descendent, iar cea din liga secundă este în plin fuleu, cu rezultate pozitive. Auxerre are ultimele 8 rezultate din campionat cu victorii (6) și remize (două).

Franța este un campionat zgârcit în goluri, iar dovadă stă remiza albă din semifinalele barajului, jocul care a decis finalista, disputat între Auxerre și Sochaux.

În plus, partida decisivă se va disputa la St. Etienne, așa că niciuna dintre echipe nu are motive să riște mult.

Superbet propune cota 1.67 pentru 0-2 goluri în meci.

Auxerre vs St. Etienne
Cotă


0-2 goluri total în meci
1.67


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol