Catalanii privesc cu jind la performanțele din 2022 ale rivalei Real Madrid, proaspăt campioană în Spania și finalistă în Liga Campionilor, și și-au propus să termine pe locul 2 în La Liga, maximum ce pot scoate de la acest an de coșmar, în care au părăsit devreme Liga Europa și Copa del Rey.

Minge de fotbalFoto: Sven Beyrich/SPP / Shutterstock Editorial / Profimedia

În etapa intermediară de campionat din această săptămână, marți, 10 mai, de la ora 22:30, Barcelona o înfruntă pe teren propriu pe Celta Vigo.

Este runda cu numărul 36. Trupa lui Xavi a avut, în luna aprilie, două scurtcircuite pe teren propriu, contra unor echipe mici, 0-1 cu Rayo Vallecano și 0-1 cu Cadiz. Așadar, Celta îi dă frisoane.

La Barcelona, concentrarea în acest final de sezon s-a disipat. Se vorbește mult despre numeroase veniri și la fel de des despre plecări.

Chelsea, cu probleme la nivelul acționariatului, este un club de unde Barcelona ar vrea să cumpere. Un exemplu este germanul Antonio Rudiger, disputat de granzii Spaniei.

Nefiind sigură că-l poate convinge pe Rudiger, aflat și pe lista Realului, Barcelona ar putea să-și întărească defensiva cu un alt colos, senegalezul Kalidou Koulibaly, pe care-l cunoaște bine din clinciurile europene duse cu Napoli.

Doar că și africanul în vârstă de 30 de ani costă destul, iar Napoli, care se pregătește de grupele Ligii Campionilor, n-ar dori să-i dea drumul pe o sumă mai mică de 70 de milioane de euro.

De asemenea, nume precum Mbappe sau Haaland sunt imposibil de atins, ținând cont de problemele financiare cu care se confruntă clubul.

Totodată, Dembele este ca și plecat la PSG. La fel Adama Traore, care n-a convins și se întoarce la Wolverhampton. Nici despre Sergio Busquets nu se știe dacă va rămâne, căpitanul echipei fiind ofertat din MLS.

La capitolul veniri se află mijlocașul Raphinha, aflat la retrogradare cu Leeds, portarul Inaki Pena, care ar reveni după împrumutul la Galatasaray, portarul Stole Dimitrevski, de la Rayo Vallecano, plus fundașul Javi Galan (Celta Vigo).

De la Bayern Munchen este așteptat super-golgheterul polonez Robert Lewandowski.

Partida din tur dintre Celta și Barcelona a fost un thriller. Barcelona a condus cu 3-0 la pauză, dar la final a luat un singur punct, după ce veteranul Iago Aspas, 34 de ani, a egalat în prelungiri.

Superbet propune cota 1.65 pentru O1+ (Total Goluri Oaspeți)

Barcelona vs Celta Vigo
O1+


Cotă 1.65


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol