Luptă în trei în Italia pentru titlul de campioană, deținut în continuare de Inter Milano, lauri adjudecați cu Antonio Conte la conducerea staff-ului tehnic. Gruparea milaneză vrea să-și păstreze supremația și cu Simone Inzaghi pe bancă, antrenor "racolat" de la Lazio Roma.

Pontul zileiFoto: Profimedia

În capitala Lombardiei aterizează sâmbătă, 23 aprilie, de la ora 19:00, în etapa a 34-a, Roma lui Jose Mourinho, portughezul venerat de suporterii nerrazzurilor pentru performanțele din 2010, când Inter a pus mâna pe ultima sa Ligă a Campionilor. Clubul deținut acum de un consorțiu chinez îi aparținea atunci familiei lui Massimo Moratti.

Linia de clasament ale celor 3 formații din frunte, AC Milan (71p), Inter (69p) și Napoli (67p), indică o situație pe muchie de cuțit. Dintre toate, Inter are un meci în minus, asta înseamnă că este doar la mâna ei, pentru a termina prima la finalul stagiunii.

Dar și romanii, 58 de puncte, au nevoie de victorie. Încă mai speră s-o detroneze pe Juventus Torino de pe locul 4 și să meargă în grupele Ligii Campionilor. Diferența este de 5 puncte, cu 5 runde rămase până la final.

Inter și-a dovedit forța în derby-ul de marți seară cu AC Milan. După 0-0 în tur, returul s-a terminat cu scorul de 3-0 pentru trupa lui Inzaghi, care reușește astfel o calificare meritată în finala Cupei Italiei, unde va da peste Juventus Torino.

Formația unde românul Cristi Chivu este antrenor la echipa de tineret dispune de cel mai prolific atac (68 de goluri reușite) și de cea mai sigură apărare (25 de goluri încasate). Greul ofensivei îl duc argentinianul Lautaro Martinez (15) și bosniacul Edin Dzeko (13). Soluțiile de pe bancă nu sunt de ignorat: chilianul Alexis Sanchez și ecuadorianul Felipe Caicedo.

Și Roma o ține doar în meciuri tari. După ce a scăpat de "coșmarul" Bodo și a pășit în semifinalele Conference League, unde va da peste Leicester, gruparea din "Cetatea Eternă" a mers la Napoli, unde, după ce l-a comemorat pe marele Diego Maradona, a scos o remiză în prelungiri, prin golul "rezervei" El Shaarawy (90+1).

Inter a câștigat ultimele două dispute directe, ambele în acest sezon: 3-0 în campionat și 2-0 în sferturile de finală ale Cupei Italiei.

Superbet are cota 1.7 pentru Final 1 (victorie Inter Milano).

Inter Milano vs AS Roma
Cotă
Final 1 (victorie Inter Milano) 1.7

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol