Final incandescent de sezon în Anglia, unde atenția este captată de rivalitatea teribilă dintre Manchester City și FC Liverpool. Sunt însă și alte câteva dueluri care atrag privirile. Spre exemplu, sâmbătă, 23 aprilie, de la ora 14:30, în deschiderea etapei a 34-a, pe "Emirates" vine Manchester United. Sunt două vecine de clasament: Arsenal este pe 5, cu 57 de puncte, iar United este o poziție mai jos, cu 54 de puncte. Ambele aleargă disperate după locul 4, ocupat de Tottenham, 57 de puncte.

Pontul zileiFoto: Profimedia

"Tunarii" au pornit ca din pușcă și au impresionat în returul campionatului. Dar, oarecum inexplicabil, de câteva etape s-au stins. Până miercuri seară, când s-au reaprins din senin, la 4-2 cu Chelsea, luna aprilie a adus înfrângeri pe linie pentru Arteta și pentru băieții lui: 0-3 cu Crystal Palace, 1-2 cu Brighton și 0-1 cu Southampton.

Crezând că dacă îl elimină din lot pe gabonezul Aubameyang își rezolvă problemele, Arsenal s-a păcălit. A aruncat din vestiar un lider apreciat eronat ca fiind "mărul stricat", iar acum achită nota de plată. Africanul a avut apariții în care a strălucit la Barcelona, în vreme ce Arsenal duce dorul unui marcator prolific, care, pe deasupra, era și căpitanul echipei.

Manchester United nu știe cum să arunce mai repede la coș acest sezon groaznic. Vrea să scape de belelele care nu-i dau pace. Calificarea în grupele Ligii Campionilor este singurul obiectiv rămas în picioare. Pe "Old Traffrod" se pregătește să aterizeze, din sezonul următor, un olandez de succes. Erik ten Hag, antrenorul lui Ajax, este așteptat la United, pentru a construi o nouă echipă, mai performantă.

Ole Gunnar Solskjaer a fost considerat una dintre cauzele pentru care echipa nu avea rezultatele, însă nici venirea lui Ralf Rangnick nu a schimbat situația. Aducerea lui Rangnick a fost anunțată din start că va fi una de moment. Se știa că neamțul nu va continua din vară.

Așadar, cei de la Manchester United s-au pus pe căutat antrenor, iar presa din Anglia a aflat din timp numele celui care era favorit să preia banca tehnică. Erik ten Hag este omul pe care conducerea grupării de pe "Old Trafford" îl consideră managerul perfect pentru a o duce înapoi pe Manchester United în topul cluburilor din Regat. Iar anunțul oficial a venit joi la amiază. Olandezul a semnat un contract valabil până în iunie 2025.

Jocul ofensiv excelent al "lăncierilor" reprezintă principalul motiv pentru care olandezul este considerat ca fiind piesa lipsă de la trupa engleză. Marți seară, United a fost umilită de Liverpool cu 4-0. "Sunt cu 6 ani înaintea noastră", a remarcat Rangnick, care a dat de înțeles că lotul va fi primenit din vară, când vor pleca 10 jucători, în frunte cu francezul Paul Pogba. Iar ultimele etape vor fi folosite pentru a alege grâul de neghină.

Cristiano Ronaldo nu a fost convocat pentru deplasarea de pe "Anfield", în urma morţii băieţelului său, din cursul zilei de luni. Partenera sa, Georgina Rodriguez, era însărcinată cu gemeni, dar la naştere doar fetiţa a supravieţuit.

Superbet are cota 1.7 pentru X2 Șansă Dublă la Final (remiză sau victorie Mancheter United).

Arsenal Londra vs Manchester United
Cotă
X2 Șansă Dublă la Final 1.7

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol