Cele mai în formă echipe ale Portugaliei, clasate pe primele două poziții în campionat, se revăd în returul semifinalelor Cupei, joi, 21 aprilie, de la ora 22:15, pe „Estádio Do Dragão” din Porto. Este un duel al orgoliilor.

Minge de fotbalFoto: insidefoto srl / Alamy / Alamy / Profimedia

Cu toate că sunt primele în întrecerea internă, cel mai sus în cupele europene au mers alte două echipe ale Portugaliei, Benfica și Braga, care s-au oprit în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, respectiv Ligii Europa.

Porto are de apărat avantajul din tur, 2-1, de la Lisabona, după un meci tare, în care s-au acordat nu mai puțin de 10 cartonașe galbene, dintre care 7 pentru gazde, și în care golurile au picat după pauză.

„Dragonii” domină autoritar liga internă, cu 9 puncte avans față de campioana en-titre, Sporting. Au o linie de clasament impecabilă, cu 26 de victorii, 4 remize și niciun eșec înregistrat.

Meritul îi aparține exclusive fostului mare internațional Sérgio Conceição (47 de ani), ajuns antrenor al echipei în iunie 2017, după ce impresionase în Franța, la Nantes (decembrie 2016 - iunie 2017).

În lotul celor de la FC Porto se află și Francisco Conceição, fiul de 19 ani al tehnicianului. Atacantul este introdus în meciurile cu miză redusă. El a bifat 22 de partide și a înscris două goluri.

În schimb, „leii” din Lisabona trag de locul 2, având un avans de 6 puncte față de Benfica, situată pe 3. Primele două poziții din campionat trimit în grupele Ligii Campionior, iar locul 3, în play-off.

Etapa trecută, Sporting a fost pedepsită pe „Jose Alvalade” chiar de Benfica, 2-0, cu uruguayanul-minune Darwin Sanchez, golgheterul campionatului, deschizând scorul.

Pe 2 martie, la 1-2 cu Porto, Sporting suferise ultimul său eșec. În schimb, Porto s-a distrat la finalul săptămânii trecute cu Portimonense, scor 7-0.

Ca și Porto, Sporting are un antrenor tânăr, Ruben Amorim, 37 de ani. Trupa din Lisabona viseză să-l readucă, din vară sau poate anul viitor, pe Cristiano Ronaldo, care a dat de înțeles că s-ar putea retrage din fotbal de la clubul care l-a lansat.

Superbet oferă cota 2.1 pentru pronosticul I X (remiză la pauză).

FC Porto vs Sporting Lisabona I X


Cotă 2.1


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol