În plină etapă de Premier League, primele două clasate, Manchester City și Liverpool, despărțite de un singur punct în clasament, își continuă duelul infinit sâmbătă, 16 aprilie, de la 17:30. De această dată, partida contează pentru FA Cup (Cupa Angliei).

Minge de fotbalFoto: premierleague.com

Este o dispută totală între cele două în acest final de sezon: Premier League, Champions League, iar acum semifinalele FA Cup, cea mai veche competiție fotbalistică a lumii. În Cupa Angliei, duelul are loc într-o singură manșă.

Ambele formații vin după două jocuri în sferturile Ligii, miercuri seară. City a jucat la Madrid, 0-0 cu Atletico, iar Liverpool, cu calificarea în buzunar, a remizat acasă cu Benfica, scor 3-3, după un 3-1 liniștitor la Lisabona.

Mai obosită pare Manchester, care a suferit fizic în repriza secundă de pe „Wanda Metropolitano”, în timp ce Liverpool a rotit jucătorii, introducându-i abia după pauză pe titularii Salah și Sane.

Week-end-ul trecut a fost spectacol pe „Etihad”. S-a terminat 2-2 meciul direct, la fel ca și în turul campionatului, iar pe 28 mai, cele două ar putea fi protagoniste în finala Ligii Campionilor, dacă echipele din Spania (Real Madrid, care are meci cu City, și Villarreal, adversara „cormoranilor” în semifinale) le-o vor permite.

Semifinala FA Cup va avea loc în cadrul extraordinar oferit de arena „Wembley” din Londra, iar City este prevăzută ca gazdă. Revine în forță duelul Pep Guardiola-Jurgen Klopp. În cealaltă semifinală vor concura Chelsea Londra și Crystal Palace (joc programat duminică).

În FA Cup, Citizens au câștigat împotriva echipelor Swindon Town, Fulham, Peterborough și Southampton, iar Reds le-au învins pe Shrewsbury, Cardiff, Norwich și pe Nottingham Forest.

În FA Cup, istoria reține doar 3 evenimente anterioare, între Manchester City și FC Liverpool: „cormoranii” au câștigat întotdeauna în această competiție (4-0 în 1988, 4-2 în 2001 și 1-0 în 2003).

Superbet are cota 2.75 pentru Final 2 (victorie Liverpool în decurs de 90 de minute).

Manchester City vs Liverpool

2

Cotă
2.75

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol.