Singurul meci din manșa tur a sferturilor de finală din Liga Europa la fotbal care s-a încheiat altfel decât cu scorul de 1-1 are programat joi, 14 aprilie, de la ora 22:00, jocul retur. În Portugalia, golul spaniolului Abel Ruiz a făcut diferența în favoarea celor de la Braga, echipă care a învins cu 1-0 și pornește favorită la calificare în disputa de la Glasgow.

Minge de fotbalFoto: insidefoto srl / Alamy / Alamy / Profimedia

Rangers și-a pierdut din strălucire după ce a fost lăsată baltă de antrenorul Steven Gerrard, care a ales revenirea în Premier League, de această dată ca manager la echipa Aston Villa.

Cu olandezul Giovanni van Bronckhorst pe bancă, campioana a scăzut nivelul față de sezonul trecut și este pe cale să cedeze puterea în Scoția. În campionatul intern, distanța față de liderul Celtic Glasgow este, în acest moment, destul de consistentă: 6 puncte.

La Glasgow, Ianis Hagi nu este încă apt de joc, ratând complet finalul de sezon. Românul își continuă însă optimist programul de recuperare, cu toate că va avea ocazia să-și arate valoarea abia din toamnă.

Braga este pe locul 4 în Portugalia, după granzii FC Porto, Sporting Lisabona și Benfica Lisabona.

Nu are șanse să prindă locul 3, dar nici nu poate pica pe locul 5 sau mai jos. Etapa trecută a învins-o pe Vizela cu 1-0, deși a jucat mai bine de o repriză în 10 oameni. S-au adunat 4 victorii la rând, în toate competițiile, pentru Sporting Braga.

Cele două echipe s-au înfruntat și în 2020, tot în Europa League (faza 16-imilor de finală). Atunci, Glasgow, aflată în vârf de formă, a trecut mai departe, astfel: în tur, pe 20 februarie, Rangers s-a impus acasă cu 3-2, două goluri fiind opera lui Ianis Hagi.

Scoțienii au învins și la returul de peste 6 zile, în deplasare, cu 1-0, deși Ianis Hagi n-a mai marcat, ba chiar a ratat un penalty. Acum, forma de moment este „în oglindă” față de acum doi ani și o indică pe Braga favorită la calificare.

Câștigătoarea dublei o va înfrunta pe RB Leipzig, aflată în mare formă în Germania, fie pe Atalanta, în scădere de turație în Italia. Meciul tur s-a terminat 1-1, iar manșa secundă are loc tot joi seară, la Bergamo.

Pentru meciul cu Scoția, casa de pariuri Superbet are cota 1.7 pentru 0-2 goluri în meci.

Glasgow Rangers vs Braga
Cota


0-2 goluri în meci
1.7


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol