​Un meci pasionant din etapa a 4-a a play-out-ului Ligii 1 la fotbal se dispută sâmbătă, 9 aprilie, de la ora 20:30, în vestul țării (UTA vs Rapid). Interesul poate fi lesne observat prin interesul uriaș arătat de suporteri.

Minge de fotbalFoto: Dreamstime

Clubul din Arad a anunțat că a vândut toate biletele, cu 3 zile înainte de marea partidă. Noua arenă „Francisc von Neuman” are o capacitate de 12.000 de locuri.

La partida UTA - Rapid din sezonul regulat s-a înregistrat un record de audiență, de aproximativ 8.500 de spectatori, dar clubul arădean a fost limitat atunci de restricțiile legate de pandemia COVID-19.

În peluza rezervată oaspeților sunt așteptați acum aproximativ 500 de rapidiști. O parte dintre suporteri va veni de la Timișoara, fiind de notorietate rivalitatea din regiune, UTA - Poli, dar și apropierea pe care bănățenii o au față de giuleșteni.

UTA ocupă locul 4 în play-out-ul Ligii 1, cu 26 de puncte. Arădenii au 4 victorii consecutive pe teren propriu. Rapid este lider în play-out, cu 29 de puncte, având 3 victorii la rând. În acest sezon, ambele confruntări dintre UTA și Rapid s-au încheiat la egalitate (2-2, 1-1).

Înfocații fani giuleșteni l-au uitat deja pe Mihai Iosif, cel care a promovat echipa și a reușit o serie impresionantă de partide consecutive fără gol primit, la revenirea pe prima scenă. La cârmă a venit Adrian Mutu, care, chiar dacă n-are trecut vișiniu, are liniștea dată de rezultate.

În anul centenarului, Rapid București speră să prindă un loc de cupele europene. Are argumente sportive. Rareș Ilie este pariul lui Adi Mutu. Idolul acestuia este Cristiano Ronaldo, dar suporterii îl compară cu Daniel Pancu.

Apoi, la 38 de ani, vârstă abia împlinită, Cristi Săpunaru ține bine în frâu linia defensivă.

Mai este și Alexandru Albu. Fotbalistul împrumutat de Rapid de la Concordia Chiajna îi urmărește cu admirație pe Luka Modric, Casemiro, Marco Verratti, Joshua Kimmich și pe Kevin De Bruyne.

„Când am timp mă mai uit la meciuri, dar nu prea ai la ce meci să te uiți la noi. Nu facem cine știe ce spectacol. Rar se întâmplă ceva spectaculos. Mai bine te uiți la meciurile de afară, ca să urmărești și jucători pe poziția ta, unde ai de învățat.

Poți să te uiți la Modric, la Casemiro, să vezi ce fac. Poți să te uiți la Verratti. Nu pierde o minge în 90 de minute. La De Bruyne - ce fotbalist, ce pase, cum atacă, ajunge în careu, dă goluri. La Goretzka, care e un animal, la propriu. Trebuie să te uiți și să înveți.

Mi-au influențat cariera foarte mult. Îți face un bine. Te uiți cum să te poziționezi, de unde vine mingea, unde trebuie să o duci. Înveți de la niște jucători care evoluează la un nivel foarte ridicat.

Când am fost la națională, în meciul cu Germania, mă uitam la Goretzka și nu îmi venea să cred cât a omul este. Era robot, nu om. Vedeam cum aleargă. La Kimmich, cum îi dirijează pe toți, vrea mereu mingea, vine la primit, nu se ascunde. Detalii mici, dar care fac diferența”, a declarat Alexandru Albu.

Rapid are 5 victorii la rând cu Mutu pe bancă, inclusiv amicalul de gală cu Poli Timișoara, prilej cu care s-a inaugurat noua arenă de lângă Podul Grant.

Superbet oferă cota 1.57 pentru Șansă Dublă X2 la Final (remiză sau victorie Rapid).

UTA vs Rapid
X2


Cotă 1.57


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol.