Liga Campionilor la fotbal jucată de fete a ajuns în faza sferturilor de finală (prima manșă). Marți, 22 martie, s-au disputat meciurile Real Madrid - FC Barcelona și Bayern Munchen - PSG, iar miercuri, 23 martie, au loc jocurile Juventus Torino - Olympique Lyon și Arsenal Londra - VfL Wolfsburg.

Foto:

Meciurile retur au loc săptămâna viitoare. Partida de la Torino, dintre Juve și Lyon, începe la ora 19:45.

Juve a trecut cu 4-0 de Servette, pe 16 decembrie 2021, și s-a calificat pentru prima dată în istorie în sferturile de finală ale Ligii Campionilor.

Bianconerele lui Joseph „Joe” Montemurro au pătruns cu emoții între primele 8 formații din Europa, terminând pe locul secund în grupă.

Juventus Women scrie o pagină importantă de istorie. A terminat pe locul 2 în grupă, după Wolfsburg, dar înaintea celor de la Chelsea.

3 formații au avut același număr de puncte, Wolfsburg (golaveraj 17-7), Juventus (golaveraj 12-4) și Chelsea (golaveraj 13-8), în vreme ce Servette Geneva doar a încasat (0 puncte, golaveraj 0-23).

La tragerea la sorți, bianconerele au dat peste unul dintre cei 3 capi de serie din celelalte 3 grupe: PSG, Barcelona și Lyon.

A picat gruparea franceză, iar dorințele italiencelor de a merge mai departe sunt uriașe. Există un motiv în plus: finala Ligii Campionilor la fete se va disputa în 2022 pe stadionul „Allianz” din Torino. Așadar, la ele acasă.

La finalul lunii trecute, pe 27 februarie, Juve a suferit prima înfrângere în campionat, după aproape 3 ani de evoluții fără greșeală.

Acum, Empoli a învins-o cu 2-1, dar torinezele puteau lesne evita eșecul, dacă transformau penalty-ul primit în minutul 80, irosit de Cristiana Girelli.

Fetele lui Montemurro nu mai pierduseră în campionatul intern de pe 27 martie 2019, cu Sassuolo. Se scurseseră 35 de luni și 54 de meciuri.

2021 a fost un sezon glorios pentru Juventus Women. Un an al schimbării, inovației și recordurilor. În Italia, „Bătrâna Doamnă” a câștigat fiecare meci din Serie A, în anul calendaristic, deci a pus mâna pe Scudetto și pe Supercupă.

Ascensiunea în Europa a fost în schimb o consecință a modificării gărzii de pe banca tehnică, în vară, odată cu plecarea antrenorului Rita Guarino și sosirea lui Joe Montemurro.

Echipa a beneficiat de ideile vizionare ale directorul Stefano Braghin, cel care nu s-a mulțumit cu succesul național, ci a vrut să ridice ștacheta în plan exterior. „S-a scris o poveste excelentă, dar încă nu s-a terminat”, dă speranțe Braghin.

„Rezultatele pe care le adunăm sunt rezultatul a muncii timp de 4 ani și jumătate”, a mai zis importantul oficial.

Acesta a comentat schimbarea, aproape neașteptată, de vara trecută, când a făcut modificarea pe banca tehnică: „A fost o alegere neobișnuită, într-o lume conservatoare a succesului. Fanii trăiesc în prezent și atunci când prezentul este bun, ei și-ar dori să nu se schimbe niciodată.

Diferența dintre un fan și un manager este că un manager trebuie să se gândească la viitor și la ceva care încă nu există și trebuie să-l imagineze.

Este frumusețea muncii noastre, cu toate riscurile pe care le implică. Sunt legat de acest club de 10 ani și mi s-a părut că este momentul potrivit să fac ceva corect pentru clubul meu, așa că am făcut mutarea”, s-a exprimat acesta.

Montemurro a produs imediat o empatie puternică și a crezut cu tărie în proiect. „Povestea lui spune că este un antrenor de talie mondială. Face lucrurile care par dificile foarte ușor”, îl recomandă Braghin.

Obiectivele din 2022, potrivit managerului: „Va trebui să ne descurcăm mai bine decât am făcut până în prezent. În Europa, am trecut de pe locul 33 pe locul 18 în clasamentul UEFA.

Am ajutat Italia să ajungă pe locul 7 în clasamentul UEFA, aproape de locul 6, care ar evita preliminariile. Trebuie să ne consolidăm poziția în Italia și să continuăm să urcăm în Europa”.

Superbet propune cota 2.65 că Lyon va câștiga Liga Campionilor, fiind devansată doar de Barcelona la acest capitol (cota 2.2).

Juventus vs Lyon
Cotă


Câștigarea Ligii
2.65


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol