Schimbare de macaz la Rapid. Nou-promovata l-a dat afară pe Mihai Iosif, cel care i-a promovat pe giuleșteni în prima divizie de fotbal a României. „Miță” a fost înlocuit cu Adrian Mutu. La Rapid, primul meci cu Mutu pe bancă este chiar duelul cu codașa Academica Clinceni, sâmbătă, 5 martie, de la ora 20:30.

Minge de fotbalFoto: Sven Beyrich/SPP / Shutterstock Editorial / Profimedia

Este ultima etapă din sezonul regulat (runda cu numărul 30).

În plin scandal cu Marius Șumudică, ofuscat că nu este luat în calcul pentru preluarea echipei, Rapid l-a ales „principal”, în anul centenarului (trupa de sub Podul Grant va împlini 100 de ani în 2023), pe Adi Mutu, fost coleg la echipa națională cu președintele executiv al clubului, Daniel Niculae, și cu unul dintre liderii formației, Cristian Săpunaru.

După 2-3 cu FCU Craiova 1948, meci contând pentru etapa a 29-a (penultima a sezonului regulat), Rapid a ratat orice şansă de a prinde unul dintre primele 6 locuri în Liga 1, adică de a ajunge în play-off.

Conducerea a decis astfel să-l aducă pe Adrian Mutu, 43 de ani, alungându-l pe Mihai Iosif.

Mutu a afirmat că este fericit să fie antrenourul giuleştenilor şi că echipa va arăta altfel în mandatul său.

„Mă simt bine, este un club de tradiţie, un club important al României. Mă bucur să fiu aici. Sunt concentrat să facem treabă bună şi să reuşim să avem rezultate şi mai bune de acum încolo. Să spun ce înseamnă pentru mine... nu prea aş putea.

Să spun din ceea ce am văzut ca adversar, acest spirit unic al Rapidului, pe care l-au construit de-a lungul anilor, alături de suporteri care transmit acea pasiune, pe care o vedem de fiecare dată. Au fost alături de noi când jucam pentru echipa naţională, în Giuleşti.

După aia, la anul, când e şi centenarul, încercăm să ne întrecem. Nu aş putea spune că sunt mulţumit sau nemulţumit de lot, fiind prima zi, mă abţin să dau verdicte, mai ales că înaintea mea a fost un antrenor care la început a avut rezultate pe măsură, pentru care trebuie felicitat.

Un antrenor a cărui pasiune pentru Rapid se ştie, născut şi crescut cu spiritul Rapidului, merită respectat şi felicitat, dar să vorbesc despre ce a făcut el nu mi se pare normal.

Îmi doresc să intru cât mai repede la antrenamente, e scurt timpul până la primul meci. Sunt bucuros că am astfel de jucători, Săpunaru şi Grigore sunt jucători alături de care am jucat la naţională. Sper, alături de ei, să redresăm echipa. Indiferent de adversar, mergem la câştig.

Primul meci va fi greu, venim după 10 meciuri fără victorie, trebuie să lucrăm mult la moral. De sâmbătă începe alt campionat. Eu şi stafful meu vom da tot ce avem pentru club. Îi aşteptăm pe suporteri aproape de echipă, ei sunt esenţa acestui club” a declarat Adrian Mutu, ultima oară la FC Craiova 1948.

Rapid este pe locul 10, cu 37 de puncte. Locul 6, ultimul care duce în play-off, este ocupat de Botoșani.

Academica este penultima clasată, dar n-a murit. În ultima etapă a învins-o pe Gaz Metan Mediaș, scor 2-0. Avea 8 înfrângeri la rând, înaintea succesului cu ardelenii.

Ilfovenii au sărit de pe ultima poziția fără să joace, în urma unei alte depunctări a Mediașului, care a rămas cu 10 puncte, față de cele 14 ale Academicii.

În tur, Rapid a învins cu 3-2, dar a fost condusă cu 1-0 și cu 2-1. Și a marcat toate golurile în repriza a doua.

Superbet are, la secțiunea Combo Goluri, combinația I1+&II1+ (se marchează cel puțin un gol în fiecare repriză), pentru care oferă cota 1.57.

Rapid vs Academica Clinceni
Cotă


Se marchează cel puțin un gol în fiecare repriză 1.57


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol